13 Haziran 2015 17:38

IŞİD militanları Til Ebyad'lıları zorla kente döndürdü

Suriye'nin Til Ebyad kentinde IŞİD'e kalkan olmamak için kaçan yaklaşık bin kişilik sivil grup, günlerce Urfa'nın Akçakale ilçesinin Zenginova Mahallesi'nde bekleyişini sürdürdü. Bugün akşam saatlerinde ise ellerinde uzun namlulu tüfeklerle sınır hattına gelen IŞİD'li 8-9 kişilik grup, Türkiye'ye geçmek için bekleyenleri dağıttı.

Paylaş

Suriye'nin Til Ebyad kentinde IŞİD'e kalkan olmamak için kaçan yaklaşık bin kişilik sivil grup, günlerce Urfa'nın Akçakale ilçesinin Zenginova Mahallesi'nde bekleyişini sürdürdü.  Bugün akşam saatlerinde ise ellerinde uzun namlulu tüfeklerle sınır hattına gelen IŞİD'li 8-9 kişilik grup, Türkiye'ye geçmek için bekleyenleri dağıttı.

Bazılarının yüzlerini maskeyle gizlediği gruptakilerin gelmesi üzerine aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce kişi, evlerine döndü.

IŞİD'lilerle birlikte YPG'nin kuşatması altında olan Til Ebyad'a dönen kalabalık, bir süre sonra yeniden Türkiye'ye sığınmak için sınır hattına akın etmeye başladı.

Gün içerisinde TSK'ye bağlı güçler, Til Ebyad'dan kaçmaya çalışan sivillerin Türkiye'ye geçişine izin vermemişti. Sınırın IŞİD'den kaçan sivillere açılmaması üzerine Twitter'da #SınırıSivillereAçın hashtag'i 1. sıraya yükseldi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

ASKER HAVAYA ATEŞ AÇTI

3 gün boyunca Zenginova Mahallesi’ndeki sınır hattında duran ve Türkiye'ye alınmayan kalabalık, zaman zaman tel örgülerin yanına gelerek askerden çocuklarının bitkin düştüğünü söyleyerek yardım istedi. Buna rağmen geçişlerine izin verilmedi.

Akçakale ilçesinin karşısına düşen IŞİD’in kontrolündeki Til Ebyad'da toplanan yaklaşık 2 bin Suriyeli, Akçakale'deki tren istasyonunun bulunduğu bölgeye yaklaştı. Sınır hattına gelen Suriyelilerin Türkiye'ye geçişine izin vermeyen güçleri havaya uyarı ateşi açtı.(DHA)

ÖNCEKİ HABER

MHP'li Sinan Oğan disipline sevk edildi

SONRAKİ HABER

Saldırıya uğrayan askerden haber alınamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa