13 Haziran 2015 08:26

Yolsuzluk iddialarını ‘parsel parsel’ kapattı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara’yı nasıl ‘parsel parsel’ sattığını açıklamaktan vazgeçti. Arınç bütün yolsuzluk iddialarını kapattığını belirterek ‘Bundan sonra kimse bana Gökçek’le ilgili soru sormasın” dedi.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara’yı nasıl ‘parsel parsel’ sattığını açıklamaktan vazgeçti. Arınç bütün yolsuzluk iddialarını kapattığını belirterek ‘Bundan sonra kimse bana Gökçek’le ilgili soru sormasın” dedi.

Bülent Arınç seçim sonuçlarının ardından katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecindeki söylemlerinin AKP’nin aldığı oy oranına etki edip etmediğine ilişkin olarak “Cumhurbaşkanına saygısızlık etmek istemem. Yorumu bizi izleyenler yapsın” ifadelerini kullandı. Arınç bazı söylemler ters tepti. CHP, MHP, HDP açısından da ters tepenler var. Bizim de bazı söylemlerimizin halkta karşılık bulmadığını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN Türk’te Hakan Çelik’in hazırlayıp sunduğu Hafta Sonu Keyfi programında konuştu. Arınç’ın gündeminde seçim değerlendirmelerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tavrı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili iddialar da vardı.

Erdoğan’ın söylemlerinin seçim sonucunu ne yönde etkilediğine dair bir soruya Arınç, “Anayasa kuralları içinde veya etik kuralları içinde bir cumhurbaşkanı yapar mı diye sorarsanız Sayın Cumhurbaşkanı bunu yapacağını, farklı bir cumhurbaşkanı olacağını söyledi. Artık bu sözler üzerine yorum yapmak doğru olmaz. Olumlu mu olumsuz mu etkileri olduğunu hem anket çalışmaları ile hem de konuyu gündeme getiren arkadaşlarla ilgili bir bahsin olduğunu söyleyebilirim. Söyleyemem. Cumhurbaşkanına saygısızlık etmek istemem. Yorumu bizi izleyenler yapsın.” İfadelerini kullandı. Arınç Erdoğanlı AKP fikri için “Erdoğan’ın AK Parti’nin başına dönmesini tartışmak yanlış olur. AK Parti’nin bir başkanı var. Davutoğlu’nun performansını başarılı buluyorum. Ne AK Parti’nin böyle bir ihtiyacı vardır, ne de cumhurbaşkanımızın böyle bir düşüncesi vardır diye düşünüyorum,” dedi.

Eleştirilerin odağındaki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili de konuşan Bülent Arınç önce görüş beyan etmek istemedi sonra da, “Eleştiri haktır. Burayı eleştirenler ‘Haksızdır, haindir, kötüdür’ de denmemesi lazım. Bir vatandaş israf diyorsa neden israftır, neden israf değildir anlatılır.” İfadelerini kullandı.


ARINÇ YİNE ÇARK ETTİ, ÖYLE DEMEMİŞ!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “8 Haziran’dan sonra hakkında 100 tane dosyadan bahsedeceğim” dediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında da açıklamalar yaptı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim öncesinde duyurduğu 8 Haziran’da konuşacağım dediği icraat dosyalarını’ açmadan kapattı’Arınç, bu konuda konuşmama kararı verdiğini söyledi .
Arınç şöyle dedi:  Bu yapıyla ilişkileri olmuştur, parsel parsel Ankara’da yer vermiştir dedim. Hiçbir cümlemde 8 Haziran’da açıklayacağım diye bir sözüm yok... Arsaları verdi, Tayyip Bey’den zılgıt yiyince iptal etmeye kalktı. Gazetelerde de neresi nereye verildi de çıktı. 8 Haziran’dan sonra yolsuzluk dosyası açıklayacağım demedim. AK Parti kurulduğunda bu kişi AK Parti’ye karşı, Tayyip Erdoğan’a karşı en büyük düşmanlığı yaptı. AK Parti’ye son gelenler arasındadır. Ona paralel yapıyla ilgili seçim sonuçlarını onlarla kazandın, beni itham etme, kendine bak dedim. Yapılan işler hukuka aykırıysa yargı ne yapacaksa yapar. Bu konuda konuşmama kararı verdim. Bundan sonra kimse bana Gökçek’le ilgili soru sormasın. Yolsuzluğun ardına herkes düşebilir. Yargı da biliyordur. Siyasal eleştiri de yapmayacağım bundan sonra.
Arınç siyasal eleştiri yapmanın zamnı olmadığını söyleyerek şöyle dedi. Parsel parsel dediğim konu paralel yapı için verdiği arsalar. Mesela BirGün’de çıktı geçenlerde. Kendisi de kabullendi. Ben hayırsever insanım, kim benden ne istediyse verdim diyor. Siyasal eleştiri yapmanın da zamanı değil. Faydası da yok, zararı da yok. 8 Haziran geçti falan.. Başka şeyler konuşalım. Kimse sormasın, kimseye bir şey söylemek niyetinde değilim.

NE OLMUŞTU ?

Erdoğan’ın çözüm sürecinde izleme heyeti oluşturulmasına olumlu bakmadığı sözlerine karşılık, “Sorumluluk da hükümettedir” çıkışını yapan Arınç’a Melih Gökçek’ten paralel yapı suçlaması gelince Arınç Bakanlar kurulu sonrası Gökçek’i topa tutmuştu. Arınç Gökçek’in özellikle Ankara’daki bazı araziler için yolsuzluklar yaptığını ileri sürmüş bu konuda 8 Haziran’da açıklama yapacağını ifade etmişti.  Arınç 23 Mart 2015’te şöyle demişti:
* Gökçek’le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim. İsterseniz size yazar gizli bir mektup veririm, seçimden sonra açarsınız.”
* Amerika’ya giden benim ben bunları gizlemedim ki. Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Bu yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara’ya parsel parsel satmıştır. Zengin iş adamlarına okul yaptırmış
* Biz o zaman devletin imkanlarını bu yapı için onların kucağına bırakmadık. Gökçek’in adaylığına o zaman itiraz ettim. Yeni bir başkana ihtiyacımız vardır dedim. O günden kalan bir hıncını bir şekilde çalışıyor. 8 Haziran’a kadar müsaade. Hesabını sorarım Gökçek’ten.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

LYS'de ilk oturum yapıldı

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet’in son 'MİT TIR’ları' haberine de erişim yasağı geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...