13 Haziran 2015 05:01

Bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

Diyarbakır'daki HDP mitinginde yaşanan bombalı saldırıda yaralananlardan biri olan Ali Türkman dün gece yaşamını yitirdi.

Paylaş

HDP'nin 5 Haziran'da Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirdiği mitinge yönelik bombalı saldırıda ağır yaralanan Ali Türkman, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün gece yaşamını yitirdi. Türkmen'in yaşamını yitirmesi ile saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Saldırıda daha önce Ramazan Yıldız, Necati Kulur, Şehmuz Kaçan ve Civan Arslan yaşamını yitirmişti.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Ali Türkman'ın cenazesi, Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Diyarbakır'daki cenaze törenine, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve Çağlar Demirel, belediye eşbaşkanları, kurum temsilcileri ile binlerce kişi katıldı. Dün gece Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından Yeniköy Mezarlığı'na getirilen Türkman'ın cenazesi, mezarlıkta caminin önünde kitlesel bir şekilde kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak, "Katil IŞİD işbirlikçi AKP" ve "Şehit namirin" sloganları eşliğinde defnedilecek yere kadar götürüldü. Türkman'ın cenazesi, Yeniköy Mezarlığı'nda alkışlar eşliğinde toprağa verildi.

Törende konuşan MEYA-DER Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Mehmet Yaşar, Türkman'ın ailesine başsağlığı dileyerek, "Diyarbakır'da 5 Haziran'da yapılan bombalı saldırı, ne insanı ne de vicdanidir. O mitinge gelen yurttaşların tek amaçları orada özgür ve demokratik bir yaşamı savunmaktı. Biz tekrardan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek ise, Diyarbakır'da 5 Haziran'da büyük bir katliam yapmak istediklerine dikkat çekerek, "Amaçları Kürt halkının iradesini kırmaktı ama bilsinler ki Kürtler yıllardan beri bu tarz saldırıları yaşamış bir halktır ve hiçbir zaman mücadele etmekten kaçınmayacaklardır" şeklinde konuştu.

Cenaze törenine katılan grubun bir kısmı taziyelerin kabul edildiği Hevidan Yas Evi'ne geçerken, bir kısmı da Lice'de defnedilecek olan YPG'li Mahsum Kural'ın (Rızgar Amed) cenazesi ile birlikte konvoyla Lice'ye doğru hareket etti. (DİHA)

Demirtaş ve HDP heyeti saldırılarda yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret etti

ÖNCEKİ HABER

İşçinin de patronun da gözü Renault’da

SONRAKİ HABER

Gaziosmanpaşa'da 5 katlı bina yan yattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...