12 Haziran 2015 18:57

Öğrencisini polisten koruyan öğretmenin sürgün edilmesi kınandı

Paylaş

Eğitim Sen Manisa Şubesi, Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan maden faciası sonrası eyleme katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınmak istenen öğrencisini korumaya çalışan Ayşegül Ersoy isimli öğretmenin sürgün edilmesini kınadı.

Eğitim Sen Manisa Şubesi, Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan maden faciası sonrası eyleme katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınmak istenen öğrencisini korumaya çalışan Ayşegül Ersoy isimli öğretmenin sürgün edilmesini kınamak amacıyla şube binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Ayşegül Ersoy da katıldı. 

Toplantıda konuşan Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, eğitimcilerin yüz akı olarak tanıttığı Ersoy'un yaptığı çalışmalar ile ödüllendirilmesi gerekirken istediği dışında Kırkağaç Gelembe Şair Eşref Ortaokulu'na sürgün edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Demirel, "Ayşegül öğretmen duyarlı biri olarak Soma'da yakınlarını kaybeden acılı ailelerin, Yırca köyünde zeytinliklerine sahip çıkan köylülerin yanında olmuştur. Halkın yanında olan üyemizin AKP'liler tarafından 'gönderin bu kadını buradan' söylemi de sürgünde etken olmuştur. Ayşegül Ersoy üyemiz olmanın ötesinde Soma Eğitim Sen yöneticisidir. Sendikamız yöneticisinin polisin öğrencileri ve halkı gözaltına almasını seyretmek yerine müdahil olmasından daha doğal ne olabilir?" diye sordu.

'TÜM HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIM'

Ayşegül Ersoy ise, öğrencilerinden birisinin gözaltına alınmak istenmesine müdahale etmek istediği sırada polise mukavemet ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını ardından ise sürgün edildiğini belirterek, sürgüne karşı tüm hukuki yollara başvuracağını dile getirdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüzü kapalı silahlı gruplar yine Diyarbakır Yolu'nda göründü

SONRAKİ HABER

Twitter'ın CEO'su istifa edince hisseler yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa