12 Haziran 2015 12:27

İhya-Der Başkanı için gıyabi cenaze namazında linç girişimi

Paylaş

Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırıda ölen İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için, Urfa’da, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kılınacak gıyabi cenaze namazı öncesinde cami girişinde saf tutanlar ile camiden çıkmak isteyen 2 kişi arasında 'yolun açılması' nedeniyle gerginlik çıktı. Platform üyeleri, 2 gence tekme, tokat ve demir sopalarla saldırdı. Gençler linç edilmekten polis ekiplerince kurtarıldı. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi bir grup, Cuma namazı çıkışında Balıklıgöl'deki Dergah Camisi'nin önünde Diyarbakır’da öldürülen İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için basın açıklaması ve gıyabi cenaze namazı kılmak için toplandı. Bu sırada Dergah Camisi kapısı önünde saf tutan gruptakiler ile camiden çıkan ve adları öğrenilmeyen 2 genç arasında 'yolun açılması' nedeniyle tartışma çıktı.

KIZILAY'IN MALZEMELERI ORTALIĞA SAÇILDI

Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşürken, platform üyeleri tekbir getirerek gençlere tekme, tokat ve demir sopalarla saldırdı. Biranda ortalığın karıştığı kavgada Kızılay Kan Merkezi'ne ait kan toplama çadırındaki malzemeler ortalığa saçılırken, linç girişimine uğrayan 2 genç ise araya giren polisler tarafından kalabalığın elinden alınarak uzaklaştırıldı. 

Yaşanan gerginlik üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, kalabalık gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra grup adına Salih Çelik tarafından basın açıklaması yapıldı. Grup, daha sonra bir süre tekbir getirip dağıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

YPG, Sulok'un doğusundaki yolları denetim altına aldı

SONRAKİ HABER

İsrail çocuk katillerini akladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...