12 Haziran 2015 11:28

EGO işçisi kazandı

5 arkadaşlarının işten atılması üzerine iki gündür direnişte olan EGO işçileri, taleplerinin karşılanması üzerine, bugün 16/24 vardiyası öncesi direnişe son verdi.

Paylaş

Çorlu'da 5 arkadaşlarının işten atılması üzerine iki gündür direnişte olan EGO işçileri, taleplerinin karşılanması üzerine, bugün 16/24 vardiyası öncesi direnişe son verdi.

Dün, gün boyu gruplar halinde, e-devlet şifrelerini alan işçiler, işten atmalardan sorumlu tuttukları Türk Metal’den istifa etti. Akşam saatlerinde, EGO direktörü işçilerle toplantı yaparak, ekonomik taleplerin bilahare görüşüleceğini, işçilerin evlerine gitmelerini, dinlenmelerini, sabah da işbaşı yapmalarını istedi. İşçiler, direktörün bu teklifini kabul etmeyerek, direnişe devam kararı aldı. Bunun üzerine fabrika yönetimi, fabrika binalarının tüm kapılarını kaynakla kapatarak, işçilerin tuvalet ve suya erişimini engelledi. Bu durum işçiler arasında büyük bir öfke yarattı.

İşçilerin geri adım atmadığını gören direktör, gece saatlerinde işçilerle tekrar görüşerek, ilk gün kameraların önünde rahat konuşamadığını, yanlış anlaşılma olduğunu belirterek işçilerden özür diledi ve ekonomik sorunları zaman içinde görüşerek çözeceklerini, işçilerin talebi olan, sendika seçme haklarına saygı duyacaklarını, işçilerin iradesine karışmayacaklarını, işten atılan beş işçinin geri alınacağını, başka işçi çıkarmanın da olmayacağını söyledi. Bunun üzerine işçi komitesi ve işçiler, direnişi sonlandırdı. Gece evlerine giden işçiler, 16/24 vardiyasında işbaşı yapacak.

İşçiler, “hangi sendika” konusundaki tartışmalarını da, komite ve işçilerin ortak kararıyla, DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikasına üyelikleri başlatarak sonlandırdı. Alınan bilgilere göre, işçilerin büyük kısmı, Birleşik Metal-İş’e üye oldu. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ford’da vardiya girişlerinde eylem

SONRAKİ HABER

HABAŞ işçisi gözünü kaybedebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...