12 Haziran 2015 08:25

Uğur Kurt davası ertelendi

Okmeydanı'nda cemevi avlusunda polis kurşunuyla katledilen Uğur Kurt'u öldüren polis hakkında açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Sanık polisin tutuksuz yargılanmasına karar verilirken duruşma 1 Ekim'e ertelendi.

Paylaş

İstanbul Okmeydanı'da Berkin Elvan için yapılan eyleme polis saldırısı sırasında cemevi avlusunda bir yakınının taziyesi için beklediği sırada polis kurşunuyla öldürülen Uğur Kurt'un öldürülmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sanık polis memuru S.K.'nin "olası kastla adam öldürme' suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın bir önceki duruşmasında sanık polisin tutuklanması talebi reddedilmişti. Bir önceki duruşmada savunma yapan sanık polis, havaya doğru ateş açtığını savunmuş, kendisine ateş etmesi yönünde kimsenin talimat vermediğini bu arada başka polislerin de ateş etmiş olabileceğini iddia etmişti.

Bugün görülen duruşmada sanık polis memuru S.K.'nin tutuklanması talebi reddedilerek duruşma 1 Ekim 2015'e ertelendi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

HDP, provokasyonun önüne geçmek için heyet oluşturdu

SONRAKİ HABER

Abdocan davasında sanık polis tutuklanmadı, dava ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...