12 Haziran 2015 07:41

HDP, provokasyonun önüne geçmek için heyet oluşturdu

HDP, Diyarbakır'da gerçekleştirilmeye çalışılan provokasyon girişimine ilişkin Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığında bir heyet oluşturdu.

Paylaş

HDP, seçim öncesi işaret edilen ve seçim sonrasında devreye konulan Diyarbakır provokasyonu ve Kürtler üzerinden yaratılmak istenen kaos planını boşa çıkarmak için harekete geçti. Yetkili kurullarında seçim sonuçlarıyla birlikte değerlendirilen en önemli konu olan Diyarbakır'daki provokasyon girişimine ilişkin acilen harekete geçme kararı alan HDP, bir heyet oluşturdu.

Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığında oluşturulan heyette, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Hukuk Komisyonu'ndan Meral Danış Beştaş, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul bulunuyor. Heyete, Diyarbakır'da DTK eşbaşkanları ile bazı kitle örgütü temsilcilerinin de dahil olabileceği belirtiliyor.

Oluşturulan Heyetin bir kısmı, Ankara'da hem hükümet hem de sivil toplum örgütleri nezdinde girişimlerde bulunacak. Aralarında HDK, DBP, DTK eş başkanlarının da bulunduğu, milletvekilleri ve kitle örgütü temsilcilerinden oluşan heyetin öteki kısmı ise Diyarbakır'da kimi kitle örgütü temsilcileriyle görüşerek, olayların gelişimi ve yaşanan çatışmaların önüne geçilmesi için neler yapılabileceğini görüşecek.

Mümkün olursa Hür Dava Partisi ile de diyaloga geçmeyi amaçlayan HDP heyeti, kurulacak temaslarda özellikle Kürtler arasında yaratılmak istenen çatışmalara dikkat çekerek, hiçbir kesimin bu oyuna gelmemesi talebinde bulunacak.

Ankara'da da aynı doğrultuda olayların büyümemesi için bazı girişimlerde bulunacak heyet, yapılacak bu görüşmelerin ardından olaya ilişkin belge ve bilgilere dayalı bir rapor hazırlanacak. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Arınç, 4 eski bakanla ilgili açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

Uğur Kurt davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...