12 Haziran 2015 07:26

Arınç, 4 eski bakanla ilgili açıklama yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen 4 eski bakanla ilişkin, '4 eski bakanla ilgili rapor oylanmış ama Yüce Divan'a gitme konusunda karar çıkmamıştır. Tekrar meclise gelmesi mümkün olabilir mi? Böyle olabildiğini gördüm evet, dosyaların yeniden açıldığını gördüm. Doğrudur, yanlıştır ama örneği vardır' dedi.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı "Uluslararası İnsan Hakları Kurumları İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı Uluslararası Konferansı"nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevine hazırlandığını ve henüz çalışmaların başlamadığını belirterek, "Sonuçları partimiz ve partiler açısından tahlil etmiştim. Bahçeli'nin seçim akşamı yaptığı konuşmayı benimsemediğimi söyleyip koalisyon önerisi getirmiştim. Ne yapmalı ki bu partilerin kırmızı çizgileri var derseniz, siyasette böyle bir şey olmaz. Kırmızı çizgim şudur kabul etmem anlayışı doğru bir anlayış değildir. Ama öncelikler hükümet kurma imkânlarının araştırılması ve acil yapılacak işlemlerle ilgili acil karar verilmedi gerekir" dedi.

Doğru bir çalışma sonucunda bir hükümetin kurulabileceğini belirten Arınç, yolsuzluklarda adı geçen 4 bakanla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: "4 eski bakanla ilgili rapor oylanmış ama Yüce Divan'a gitme konusunda karar çıkmamıştır. Tekrar meclise gelmesi mümkün olabilir mi? Böyle olabildiğini gördüm evet, dosyaların yeniden açıldığını gördüm. Doğrudur, yanlıştır ama örneği vardır. Meclis komisyonu kurulsa veya Yüce Divan'a gitsin diye bir partinin başkanının söz söyleme hakkı yoktur. Tekrar meclise gelsin diye öneri olarak götürüyor olmaları anayasayı çiğnemektir. Hiçbir parti karar alamaz, işlem yapamaz. Bugün ben sayın genel başkanlara naçizane hatırlatmak istiyorum ki, anayasayı bilmiyorlar anlamına gelir ve mahcup olurlar." (İSTANBUL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

İmralı Heyeti, Öcalan'la görüşmek için başvurdu

SONRAKİ HABER

HDP, provokasyonun önüne geçmek için heyet oluşturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...