11 Haziran 2015 18:54

Ahmet Çakar'ın 4 yıl 4 ay hapsi istendi

Paylaş

Spor yazarı ve yorumcusu Şansal Büyüka'ya özel bir televizyon programında ve Twitter'da hakaret ettiği iddia edilen eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar hakkında 5 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emin Aydinç tarafından hazırlanan 3 sayfalık iddianamede, Şansal Büyüka 'müşteki', Ahmet Çakar ise 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. Şansal Büyüka'nın, kendisine Ahmet Çakar tarafından yapılan hakaretler sebebiyle şikayetçi olduğu ve bu nedenle soruşturma başlatıldığı anlatılan iddianamede, özel kanalda yayınlanan programın bilirkişi marifetiyle incelemesinin yaptırıldığı ve çözümün incelendiği ifade edildi.

‘HAKARET KASTIYLA YAZMADIM, ELEŞTİRİ MAKSATLI YAZDIM’

İddianamede, Ahmet Çakar'ın savcılık ifadesinde, söz konusu programdaki ifadesini eleştiri anlamında sarf ettiğini, twitlerini de hakaret kastıyla yazmadığını, eleştiri maksatlı yazmış olduğunu söylediği kaydedildi.

‘HAKARET NİTELİĞİNDEKİ YAKIŞTIRMA VE İSNATLAR...’

"Şikayet konusu açıklamaların yayınlandığı program bir futbol tartışma programıdır" denilen iddianamede, "Katılımcılar eski sporcu, hakem ve basında faaliyet gösteren kişiler olması sebebiyle, sporun herhangi bir dalıyla ilgili olarak öncelikle fikir beyan etme, tartışma ve eleştiride bulunma hak ve özgürlüğüne sahip olan kişilerdir. İfade özgürlüğünün gereği olan gazeteci ve yorumcular, açıklamalarında sert ve keskin eleştiriler yanında, tartışma konusu olan olaylara dikkat çekmek bakımından sarsıcı, çarpıcı, ve renkli ifadeler de kullanabilmelidir. Zira basın görevini haber ve eleştiri yoluyla yapar. Ancak ileri sürülen bir düşünceyle bağlantısı bulunmayan, esasında düşünce açıklaması vasfında da olmayan hakaret niteliğindeki yakıştırma ve isnatların ifade özgürlüğünden yararlanamayacağı da açıktır" denildi.

‘ŞÜPHELİ ÇAKAR ELEŞTİRİ BOYUTUNU AŞARAK...’

Ahmet Çakar tarafından programda kullanılan ifadelerin, eleştiri boyutunu aşarak, kişiyi küçültücü, şeref ve haysiyetini rencide edici mahiyette olduğu öne sürülen iddianamede, "Açıklamaların bir bütün halinde de Şansal Büyüka'yı küçük düşürücü bir üslupta ifade edildiği anlaşılmıştır" denildi.

4 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Twitter mesajlarının da programda açıklanan görüşler doğrultusunda yazıldığı belirtilen iddianamede, Ahmet Çakar'ın "Sesli ve görüntülü ileti ile zincirleme biçimde hakaret" suçundan 5 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. 

İddianamenin kabul edilmesi halinde, Ahmet Çakar önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Efes'i 86-85 yenen Pınar Karşıyaka durumu 1-1'e getirdi

SONRAKİ HABER

Bölge İdare Mahkemesi otelde kalan kişinin kaydının silinmesinde direndi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...