11 Haziran 2015 18:27

Başkent'te yağış sonrası metro istasyonunu su bastı

Paylaş

Ankara’da etkili olan sağanak yağış sonrası Beşevler Metro İstasyonu'nu su bastı. Güvenlik görevlileri, metronun girişine kum torbaları bırakarak su baskınını engellemeye çalıştı.

Ankara’da ikindi vakti etkili olan ve yaklaşık 10 dakika süren sağanak yağış hayatı adeta felç etti. Yağış sonrası Beşevler Metro İstasyonu'nu su bastı. Aniden gelen yağışla metronun bulunduğu kavşak noktası suyla doldu. Bir süre sonra da yükselen sular, metro alt geçidine dolmaya başladı.

Görevliler, su baskınını engellemek için hemen metronun girişine kum torbalarını yığmaya başladı. Suların metroya dolması engellenirken, kavşak noktası adeta göleti andırdı. Seyir halindeki araçlar ilerlemekte zorluk çekti, kimi araçlar bulunduğu yerde kaldı. Metroya binmek için gelen vatandaşlar metroya geçişte zorluk çekti. Yoğun yağıştan dolayı ambulanslar trafikte kaldı.

Kimi vatandaşlar cep telefonlarıyla anı yakalamaya çalıştı. Kavşak noktalarında bulunan trafik polisleri sürücüleri gidecekleri yönün trafik yoğunluğu hakkında bilgilendirdi.

ANKARA’DA SEL SULARI ONLARCA ARACI ÖNÜNE KATIP SÜRÜKLEDİ

Ankara’da 10 dakika süren sağanak yağış sonrası bir alt geçidi sel bastı. Metreleri bulan sel suları onlarca aracı önüne katıp köprü altında topladı. Selde 1’i çocuk 2 kişi yaralandı.

Olay, Mamak Neşet Ertaş Caddesi Boğaziçi Köprü altında meydana geldi. Yaklaşık 10 dakika süren yağış sonrası köprüye giden caddeyi sel suları kapladı. Bütün caddeyi boydan boya kaplayan sel suları önüne kattığı araçları sürükleyip köprü altına kadar getirdi. Araç ve çakıl taşlarıyla dolan köprü altı, trafiğe kapandı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye kurtarma ekipleri, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri 1’i çocuk 2 kişiye olay yerinde müdahale etti. İlk müdahalenin ardından yaralılar en yakın hastanelere sevk edildi. Yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bir süre sonra olay yerine gelen kurtarma ekipleri, araçları bulundukları yerden kurtarmak için iş makinalarıyla çalışma yaptı. Uzun süren çalışma sonrası yol temizlenirken vatandaşlardan kimisi ise kendi çabalarıyla araçlarını itekleyerek bulundukları yerden kurtardı.(CİHAN)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Cenevre görüşmeleri uzatıldı

SONRAKİ HABER

İngiliz sinemasında cinsiyet ve kimlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...