11 Haziran 2015 18:17

Cenevre görüşmeleri uzatıldı

Paylaş

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, geçtiğimiz haftalarda Suriye’de siyasi çözüm konusunda devam eden Cenevre görüşmeleriyle ilgili konuştu.

The Cairo’nun haberine göre Mistura, Cenevre’de mayısın ilk haftası başlayan ve 4 ya da 5 hafta sürmesi beklenen görüşmelerin, temmuz ayına kadar uzatılmasının beklendiğini açıkladı. Mistura aynı zamanda şu ana kadar süren toplantılarda şu ana kadar Suriye Hükümetinin temsilcileri, Suriye Muhalif Ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Temsilcileri, Suriye’nin 39 adet sivil toplum örgütünün temsilcileriyle görüşüldüğünü açıkladı. 

Mistura gerçekleştirilen toplantılarda silahların susmasını beklediklerini belirterek “Şu anda sivilleri korumak için her türlü çabayı göstermek; Suriyeli, bölgesel ve uluslararası aktörlerin sorumluluğundadır. Varil bombalarının kullanılması kabul edilemez. Askeri güç kullanımı sadece daha fazla acı, yıkım yaratacaktır. Suriye’de siyasi çözüme acilen ihtiyaç vardır. Sadece böyle bir çözüm Suriye halkının acılarını sona erdirebilir.” Açıklamasında bulundu. Birleşmiş Milletler, Suriye’de iç savaşı sonlandırmak hedefiyle ayrı ayrı görüşmeler yapmak üzere muhalefet ve rejimi mayıs ayında Cenevre’ye davet etmişti. Toplantılara PYD ilk kez katıldı. Cenevre’ye İran’ın davet edilmesi ise büyük tepki toplamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Katada: IŞİD, el Kaide’yi parçaladı

SONRAKİ HABER

Başkent'te yağış sonrası metro istasyonunu su bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...