11 Haziran 2015 18:13

Katada: IŞİD, el Kaide’yi parçaladı

Paylaş

İngiliz Guardian gazetesi dün manşetten duyurduğu haberinde, IŞİD’in el Kaide’yi parçalayıp imha ettiğini yazdı. Guardian’a konuşan el Kaide liderleri ‘IŞİD’in el Kadie’yi imha ettiğini’ dile getirdiler. Habere göre ayrıca, ABD birbirleriyle savaşan cihatçı gruplar arasındaki güç dengesinin değişmesi karşısında hazırlıksız yakalandı. Gazetenin muhabirleri aynı zamanda özel haberleri için el Kaide’nin önde gelen ruhani liderlerinden ikisi ile görüşmüş.

Ruhani liderlerden Ebu Katada, yaklaşık 10 yıl süren bir hukuk mücadelesinin ardından İngiltere’den sınır dışı edilerek Ürdün’e gönderilmiş, geçen yıl serbest bırakılmıştı. Gerek 2013’te İngiltere’den sınır dışı edilen Ürdünlü Din Adamı Ebu Katada, gerekse de Guardian’ın “en etkin cihatçı din adamı” olarak nitelendirdiği Muhammed el Makdisi, IŞİD’in paramparça ettiği el Kaide’nin artık faal bir örgüt olmadığını söylüyor.
El Makdisi’ye göre, el Kaide’nin artık herhangi bir organizasyon yapısı yok ve örgütle ilgili olarak sadece bazı iletişim kanallarından ve Zevahiri’ye sadık bazı kişilerden söz edilebiliyor. Katada ise iki yıldır el Kaide’ye karşı saldırıya geçen IŞİD’İ bir “kanser” olarak nitelendirmişti. Haberde aynı zamanda IŞİD’in el Kaide’nin bir kolu olarak ortaya çıktığı, hatırlatılıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Papa’dan özel pedofili mahkemesi

SONRAKİ HABER

Cenevre görüşmeleri uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...