11 Haziran 2015 16:57

Roboskili aileler: HDP'nin zaferi faillerin yargılanması için umut oldu

Paylaş

Roboski katliamının 180. haftasında da çocuklarının mezarı başında adalet arayışlarını sürdüren aileler, HDP'nin elde ettiği zaferin faillerin yargılanması için umut olduğunu söyledi. 

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde TSK'ye ait savaş uçaklarının 28 Aralık 2011 tarihinde yaptığı bombardıman sonucu katledilen çoğu çocuk 34 kişinin aileleri, başlattıkları "Roboski için adalet" nöbetlerinin 180'inci haftasında da yakınlarının mezarları başında bir araya geldi. Aileler adına açıklama da bulunan Vahit Encü, adalet arayışlarını hukuki olarak karşılıksız kaldığını ancak HDP etrafında oluşan birlikteliğin kendilerine moral kaynağı olduğunu söyledi.

'ENCÜ KATLİAMIN SUÇLULARINI MECLİSTE ORTAYA ÇIKARACAKTIR'

Roboski katliamının üzerinden geçen 180 hafta boyunca ailelerin ilk kez çocuklarının karşısına huzurlu bir şekilde çıktığını söyleyen Encü, bu huzurun kaynağını ise şöyle açıkladı: "Acılı annelerin ilk defa çocuklarının karşısına huzurlu gelmesinin en büyük nedeni 'Büyük İnsanlık' adına yola çıkan HDP'nin barajı aşmasından dolayıdır. Roboskili ailelerden HDP'nin Şırnak Milletvekili seçilen Ferhat Encü, faili belli katliamın suçlularını ortaya çıkarmak için mecliste mücadelesini sürdürecektir. Roboski katliamının aydınlatılması tüm katliamların aydınlatılmasının yolunu da açacaktır" dedi.

'ERDOĞAN'IN YÜCE DİVANDA YARGILANMASINI İSTİYORUZ'

HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde elde ettiği zaferin Roboski katliamının faillerinin yargılanacağı umudunu yeşerttiğini ifade eden Encü, "Roboski aileleri olarak bu taze umudumuz ile Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'ın Roboski katliamının siyasi sorumlusu olmaktan, Roboski katliamını fiilen yapanları korumaktan, yine katliam yapanları yargıdan kaçırmak yüzünden yüce divan da yargılanmasını istiyoruz" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

E.G.O patronu direnişteki işçilerin su ve tuvalete erişimini engelledi

SONRAKİ HABER

Meksika'da hükümet diyaloğu bitirdi şiddeti artırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...