12 Haziran 2015 00:54

ORS işçileri sözlerin tutulmasını bekliyor

Paylaş

ORS işçileri verdikleri sözü tutarak temsilcilerine sahip çıktı ve arkadaşlarının işten atılmasına engel oldu. Birçok taleplerini patrona kabul ettiren işçiler, şimdi de imzalanacak protokolle patronun verdiği sözü tutmasını istiyor. 

Ankara Polatlı’da bulunan ORS rulman işçileri üretimi bir gün durdurmalarının ardından taleplerini kabul ettirmişlerdi. Önceki gün iş başı yapan işçiler, şimdi de taleplerinin protokol olarak imzalanması için çalışmalara başlayacak. Grevin ardından ilk iş gününde görüştüğümüz işçiler, eylemin ardından henüz bir sorun yaşamadıklarını söylüyorlar. İşçi temsilcileri ile fabrika yönetimi arasında görüşmelerin hâlâ devam ettiğini belirten işçiler, bayrama kadar da ekonomik ve sosyal hakları konusunda mutabakata varmayı umuyorlar. 

‘BİRBİRİMİZE GÜVENDİK, MUHATAP ALINDIK’

Gazetemize konuşan bir işçi temsilcisi, “Taleplerimiz arasında en önemlisi kimsenin işten atılmaması. Bu konuda tavizimiz yok. Zaten bir temsilcimizi işten atacaklarını söylediklerinde durdurduk üretimi. Sosyal haklar dışında tüm talepler kabul edildi. Ücret ve sosyal haklar konusunda da yeniden görüşeceğiz” dedi. 
Bir başka işçi de “Patronun bundan sonra işten atacağını düşünmüyorum. Birçok sipariş var. Tabi sonra ne olur bilemem ama o zaman da arkadaşlarımıza sahip çıkarız. Çünkü artık işçiler birbirine güven duydu. Sendika zamanında herkes birbirine güvenemiyordu” diye konuştu. Eskiden müdürlerin kendilerini ciddiye almadığını belirten işçi, şöyle devam etti: “Bizi muhatap almıyorlardı ama birlik olduktan sonra muhatap almaya başladılar. Her bölümden bir veya iki temsilci seçtik. Temsilcilerimizi hep birlikte patrona kabul ettirdik. Fabrika işçiyi tanıdı, gücümüzü gördüler. Bizim seçtiğimiz işçi temsilcilerini muhatap aldıkları için bizi de muhatap almış oluyorlar.”

Küçük bir azınlığın dışında bütün işçilerin Türk Metal Sendikasından istifa ettiği fabrikada, işçiler bundan sonda kendi birliklerini güçlendireceklerini söylüyorlar. İşçiler toplusözleşme haklarından yararlanmak için de dayanışma aidatı ödeyecekler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aba altından sopa gösterdi

SONRAKİ HABER

Anayasa Mahkemesi yüzde 3 barajını iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...