11 Haziran 2015 15:54

Aba altından sopa gösterdi

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP’siz bir koalisyon ihtimalinin bulunmadığını savunarak ‘millet iradesi’ne saygı duyduklarını, iç muhasebe yapmaya da başladıklarını söyledi.  AKP’nin dışında ortaya çıkacak koalisyonların, Türkiye’yi Iraklılaşma veya Lüblanlaşma tehlikesiyle karşı karşıya bırakacağını öne süren Davutoğlu, adeta aba altından sopa gösterdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP  102. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan Başbakan Davutoğlu AKP’siz bir koalisyonun “Türkiye’nin etnik ve mezhepsel olarak bölünmeyle şekillendiği bir tabloyu ortaya çıkartacağını” ifade ederek, Irak ve Lübnan örneğini vermesi dikkat çekti. Ahmet Davutoğlu ayrıca, Türkiye’nin çevresinde bir ateş çemberi olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu ortamda milli birliğini korumasını AKP’nin sağladığını savundu. Dışardan ve içerden Türkiye’yi bu ateşin içine atmak isteyenlerin AKP’siz bir koalisyon istediğini öne süren Davutoğlu buna izin vermeyeceklerini dile getirdi. 

‘YENİ GÖMLEK BİÇİLMESİNE İZİN VERMEYİZ’

AKP’nin Türkiye’nin genelinde etkili olduğunu savunan Ahmet Davutoğlu “AK Parti dönemi bitti diye birtakım başlıklar atanlar şunu bilsinler ki bu tablo, AK Parti’siz bir Türkiye siyasetinin imkansızlığını ortaya koymuştur. AK Parti bugün de yarın da yakın ve uzak gelecekte de Türk siyasetini yönetmeye, yönlendirmeye devam edecektir. Hiç kimsenin şu veya bu başkentte oturarak, şu veya bu kapalı kapılar ardında, şu veya bu koalisyon modeli üzerinde Türkiye’ye yeni bir gömlek biçmesini istemeyiz” diye konuştu.

Önceki gece TRT’de çıktığı programda “Halkın başkanlık sistemine izin vermediğini” ve koalisyon seçeneklerine bakacaklarını söyleyen Başbakan  Davutoğlu diğer partilerin de daha ilk dakikadan kendilerine kapılarını kapattığını belirterek tepki gösterdi.  AKP’nin oy oranındaki düşüşe dikkat çeken Davutoğlu, “Kaybettiğimiz oylara bakıp bir iç muhasebe yapmamız lazım. Milletin vermek istediği bir mesaj varsa bunu görmezden gelemeyiz” dedi. 

Başbakan, CHP’nin Türkiye’de koalisyon yapabilecek tek parti olduğu açıklamasına karşılık, “Kılıçdaroğlu’nun seçim sonrasında aldığı oran itibariyle de herhalde başını iki elinin arasına alıp, haritayı iyi okuması lazım. Hatta haritayı çalışma masasının en görünür yerine koyup tekrar tekrar bakması lazım. 37 ilde temsil edilmeyen bir partinin ülkeyi idare etme iddiası olamaz” dedi.

DİĞER PARTİLERE SİTEM

Başbakan, “Türkiye’de temsil kabiliyeti en yüksek parti AK Parti’dir. Biz kapıları hiç kapatmadık. Daha ilk dakikadan itibaren tüm kapıları kapatanları da dikkatli davranmaya çalışıyorum. Herkesin sorumluluk alması gerekir” diye konuştu. Davutoğlu, AKP’nin Türkiye’nin omurgası olduğunu savunarak, Türkiye siyasetinin geleceği için bunun korunması gerektiğini öne sürdü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Belediye Başkanı'nın aracına taşlı saldırı

SONRAKİ HABER

ORS işçileri sözlerin tutulmasını bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...