11 Haziran 2015 14:02

İlkokulun tahsisine tepki

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’nın Sarıçam ilçesi Orhangazi Mahallesi’nde bulunan Ata İlkokulunun bir kısmının Sarıçam Halk Eğitim Merkezine tahsis edilmesi öğrenci velileri tarafından tepkiyle karşılandı. Bu uygulamayla birlikte ilkokul öğrencileri yetişkinlerle aynı ortamda eğitim görecek, sınıflardaki öğrenci sayısı artacak, bazı öğretmenler norm fazlası olacak.

Çocuklarının yetişkinlerle aynı ortamda eğitim görmesinin onların ruhsal gelişimleri açısından doğru olmadığını söyleyen veliler ile Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş’in Adana’daki şubeleri velilere, öğretmenlere haber vermeden böyle bir tahsisin yapılmasına okul önünde bir araya gelerek tepki gösterdi.

VELİLER ÇOCUKLARI İÇİN ENDİŞELİ

Gazetemize konuşan Fatma Tekgöz, çocuklarının zaten 30 kişilik sınıflarda eğitim gördüğünü belirterek “40 kişilik sınıflarda bu çocuklar nasıl sağlıklı bir eğitim görecek?” diye sordu. Bu karardan sonradan haberdar olduklarımı anlatan Tekgöz, “Ne bize, ne hocalarımıza haber verdiler. Kendi kendilerine karar vermişler” dedi. 

‘KARAR VERİRKEN BİZE SORMUYORLAR’

1027 öğrencileri olduğunu ifade eden Okul Aile Birliği Başkanı Ramazan Ünal da ne kadar veli varsa hepsiyle birlikte okula gereken ilgiyi göstererek okullarını düzene soktuklarını belirtti.

Geçen sene ortaokulun kaldırılmaması için eylem yaptıklarını ifade eden Yasemin Mencik, “Bizim bilgimiz olmadan bu kararları aldılar. Şimdi çocuğum uzakta başka okula gidiyor. Aklımız orada kalıyor. Koca mahallede iki tane okul var onu da elimizden alıyorlar” dedi. Bozdemir, Halk Eğitim Merkezinin başka yere yapılması gerektiğini söyledi. 

‘İŞLETME MANTIĞI’

Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz ise Adana İl Milli Eğitim Müdürünün yargı yoluyla hakkını arayan okul müdürlerini tehdit etmek yerine okulların sorunlarını çözmeye davet etti. 

Eğitim öğretim yılının başından 250 bin öğrencinin devlet okullarından alınıp özel okullara gönderildiğini dile getiren Karagöz, bunun karşılığında özel okulların kasalarına 800 milyon lira aktarıldığını hatırlatarak yeni bina yapılması için “kaynak yok” denilmesinin altında okulların özelleştirilmek istenmesi olduğunu kaydetti. Yetkilileri geri adım atmaya davet eden Karagöz, konunun sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi. 

Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Kamil Köse de “İlkokul çocukları bunlar. Lavabo, toplantı salonu, giriş, çıkış her alanı ortak kullanma tehlikesi var. İlkokul çağındaki çocuğun psikolojisi ile yetişkinlerin psikoloji arasında uçurum var. Bu yanlış bir uygulama. Vazgeçilsin” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen 2014-2015 yılı raporu: Amaç kamusal eğitimin tasfiyesi

SONRAKİ HABER

Korkunun efsane oyuncusu Sir Christopher Lee hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...