11 Haziran 2015 13:47

'Babamı vuran daha önce de kapımızı çalmıştı'

Diyarbakır'daki silahlı saldırıda gözleri önünde babası katledilen Abide Dağtan, saldırganla ilgili önemli bilgiler verdi. Teşhis için emniyete çağrılan Dağtan, saldırganın daha önce de "Kuran kursuna yardım" adı altında 2-3 kez kapılarını çaldığını ve kendisine para yardımında bulunduğunu belirterek, saldırganı gördüğü taktirde tanıyacağını söyledi.

Paylaş

Diyarbakır'da İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'a dönük kim tarafından gerçekleştirildiği bilinmeyen silahlı saldırının ardından kontra gruplarının silahlı saldırısında katledilen HDP'li Bayram Dağtan'ın kızı Abide Dağtan, tanıklık ettiği babasının katledilme olayını anlattı. 

Aytaç'ın öldürülmesinin ardından Yenişehir'e bağlı Şehitlik Semti'nde sokağa çıkan kontra gruplar, birçok yeri taramaya başladı. Bu sırada Eşit Özgür Yurttaş Derneği'nde olan yöneticiler Emin Ensen, Bayram Özelçi ve Bayram Dağtan, yaşanabilecek bir provokasyonu engellemek amacıyla aldıkları toplantının ardından mahallede toplanan yurttaşların dağılmasını istedi. Sokaklarda silahlarla gezen kontra gruplar, Sisê Kıraathanesi Derneği ve birçok işyerini taradı. Yapılan saldırılarda arkadaşları Özelçi ve Ensen katledilirken, Dağtan aynı semtte bulunan evine geçti. Bir süre sonra kapıya gelen bir kişi kapıyı çalarak, "Hacı Bayram'ın evi mi?" diye sordu. 

16 EL ATEŞ ETTİ!

Yaşanan olayı anlatan Dağtan'ın kızı Abide Dağtan (39), Kapıyı tam açmadığını ve aralık bıraktığını belirterek, "Babam da arkamdaydı. Babamı görünce elini tişörtünün altına atıp silah çıkardı" dedi. 30 yaşlarında sakallı ve esmer biri olan şahsın silah çıkarmasıyla birlikte, kapıyı kapatmaya çalıştıklarını belirten Dağtan, "Babamla birlikte kapıyı tam kapatıyorduk. Ayağını araya koyarak, ateş etmeye başladı. Biz kapının arkasına sıkışmıştık o kapı aralığından elini uzatıp birçok kez ateş etti" dedi. Babasının göğsünden aldığı kurşunlarla yaşamını yitirdiğini belirten Dağtan, sonrasında yaşananları hatırlamadığını ve şahsın nasıl uzaklaştığını görmediğini aktardı. Saldırının ardından polisler tarafından yapılan incelemede 16 el ateş edildiği de ortaya çıktı. 

TEŞHİS İÇİN EMNİYETE GİTTİ

Dağtan, bugün ise kaldıkları binanın 7'nci katında babasının katledilmesine tanıklık ettiği olayla ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı. Öncesinde polislerin teşhis için kendisine 5 şahsa ait fotoğraf gösterdiğini ve fotoğraflardan birini benzettiği için emniyete çağrıldığını belirterek, "Emniyete gittik. 5 kişiyi gösterdiler, fotoğrafta benzettim ama o emniyettekiler değildi babamı öldüren" diye konuştu.

'KURAN KURSU İÇİN YARDIM ETTİM'

Emniyetten eve geldikten sonra daha önce olayın şokunu henüz atamadığı için hatırlayamadığı önemli bir ayrıntıyı aktaran Dağtan, babasını katleden şahsın daha önce de kapılarına geldiğine dikkat çekerek, "O şahıs daha önce de kapımıza geldi. İki ya da üç kez. Kuran kursu için yardım topladığını belirtti. Hatta para verdiğim oldu" dedi. 25 yıldır aynı mahallede ikamet ettiklerini ancak şahsı mahallede görmediğini de aktaran Dağtan, "Kişiyi görsem tanırım. Çok eminim kapımıza daha önce de geldi" şeklinde konuştu. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HSYK 37 hakim ve savcıyı ihraç etti

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen 2014-2015 yılı raporu: Amaç kamusal eğitimin tasfiyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...