11 Haziran 2015 13:24

Abdullah Cömert davası yarın görülüyor

Paylaş

Hatay’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında biber gazının isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren  Abdullah Cömert’in ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık Polis A.K. hakkındaki davaya, güvenlik gerekçesiyle alındığı Balıkesir’de, yarın devam edilecek.

Balıkesir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde ‘Olası kastla öldürme’ suçundan hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istenen A.K. yine Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle yargılanacak. Duruşmayı Abdullah Cömert’in ailesi ile birlikte çok sayıda siyasi parti, kitle örgütü ve Uluslararası Af Örgütü temsilcileri izleyecek.

Davaya ilişkin gazetemize konuşan Cömert ailesi avukatı Hatice Can, yarınki duruşmada karar verilmesini beklemediklerini ifade etti. Dosyada şu ana kadar sanık sorgusunun tamamlandığını ve mevcut delillerin, görüntü CD’lerinin incelendiğini  belirten Can, ancak Cömert’in vurulduğu yere gaz fişeğiyle  ateş eden akrebin kendi kamera görüntüsünün bulunduğu CD ve biber gazı silahının nasıl kullanıldığı, hedefe isabet oranı,sekme mesafesi gibi hususlara ilişkin Adli Tıp Kurumundan istenen yazının henüz mahkemeye gönderilmediğini söyledi. Söz konusu akrep aracının görüntüsünde yapılan iki atıştan sonra “Abdullah Abdullah” diye seslerin duyulduğunu bu nedenle mahkeme heyetinin Adli Tıp Kurumuna görüntülerdeki seslerin ayırt edilip edilmediğini soran bir yazı yazdığını ifade etti. Dosyaya gelmeyen başka eksik belgelerin olduğunu ifade eden Can,  polis A.K’nin tutuklanması yönündeki taleplerini yineleyeceklerini de ekledi.

SON DURUŞMADA NE OLDU?

Geçen 1 Nisan’da görülen son duruşmada Cömert ailesinin avukatları, izlenen MOBESE görüntülerinin ardından, Polis A.K.’nin tutuklanmasını istemişti. Mahkeme delillerin karartılma tehlikesinin olmaması, kaçma durumunun bulunmaması ve A.K’nin tüm duruşmalara katılmasını gerekçe gösterip, sanığın tutuklanması talebini reddetmişti. Mahkeme yine Cömert ailesinin avukatlarının yerinde keşif isteğini, olay yeri ile ilgili yeterli fotoğraf ve görüntüler olduğu gerekçesiyle kabul etmemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MİT TIR'larının şoförleri adım adım transferi anlattı

SONRAKİ HABER

HSYK 37 hakim ve savcıyı ihraç etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa