11 Haziran 2015 12:43

Diyarbakır’da 13'ü ağır 73 yaralının tedavisi sürüyor

Paylaş

HDP'nin Diyarbakır mitingine düzenlenen bombalı saldırılarda yaralanan 402 kişinin büyük çoğunluğu taburcu edilirken, 73 kişinin ise hastanelerdeki tedavileri devam ediyor. Yaralılardan 13'ünün durumu ciddiyetini koruyor.

HDP'nin 5 Haziran tarihinde Diyarbakır'da gerçekleştirdiği mitingde 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bombalı saldırılarda yaralanan yurttaşların tedavileri sürüyor. Yaşanan saldırılar sonucu vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 402 yurttaş, ilk etapta kentte bulunan çeşitli hastanelere kaldırılırken, bu yurttaşların büyük bir çoğunluğu ise tedavilerin ardından taburcu edildi. Tedavileri süren yurttaşlar ise, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

27 YURTTAŞ DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ'NDE 

Patlamanın yaşandığı gün Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan ve ilerleyen günlerde kentte bulunan diğer hastanelerden buraya sevk edilen 102 yaralıdan 75'i taburcu edilirken, geriye kalan 27 yaralı yurttaşın ise tedavileri sürüyor. Durumları ciddiyetini koruyan Ali Türkmen, Ayten Ay, Mustafa Türenli, Orhan Tokar, Reyhan Yıldız ve Rıza Özdem isimli yurttaşların yoğun bakım ünitelerindeki tedavileri sürüyor. 

46 YURTTAŞ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE 

Yaşanan bombalı saldırılarda yaralanan 100'ü aşkın yurttaşın kaldırıldığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son olarak 46 yurttaşın tedavileri sürüyor. Bu yurttaşların ortopedi, göğüs cerrahi ve yanık ünitelerinde tedavileri devam ederken, Ümit Güneyli, Doğan Tanşer, Hüseyin Toprak, Necmettin Utku, Roni Malgaç, Edip Tekay ve M. Şah Tangüler isimli yurttaşların durumu ciddiyetini koruyor.

Öte yandan yaşanan bombalı saldırıda iki ayağını kaybeden Ortadoğu Sinema Akademisi çalışanı sinemacı Lisa Çolak ise, ailesinin talebi üzerine Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden özel bir hastaneye sevk edildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP, 15 maddelik bildirge yayınladı

SONRAKİ HABER

19 Aralık katliamından yargılanan mahpuslara beraat istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...