11 Haziran 2015 08:26

Renault işçileri kazanımlarına sahip çıkıyor

Bursa'da OYAK Renault işçileri, direnişin ardından elde ettikleri ve protokolle imza altına aldıkları kazanımlarına sahip çıkıyor.

Paylaş

Hakkı TALİ
Bursa

OYAK Renault fabrikasında işçiler fabrika yetkililerinin imzalanan protokole uymaması üzerine protesto eylemlerine başladı. Renault işçileri 13 günlük direnişin ardından 9 maddelik bir protokol imzalanmış ve işçilerin talepleri karşılıklı imza altına alınmıştı.

Protokole göre, işçi temsilcileri tanınacak ve serbest görev yapmalarına olanak sağlanacaktı. Fabrikada düne kadar görevlerini yapan sözcülere son yapılan toplantıda sorun çıkarıldı. Ayrıntıları sorduğumuz Renault işçilerinin anlattıklarına göre, protokol gereği sözcüler yeni temsilcilik seçimleri yapmak için bölümleri gezip bilgilendirme yapıyorlardı. Ancak patron temsilcileriyle yapılan toplantıda sözcülerin üretim hatlarına geri dönmeleri istendi.
İşçiler bu girişimi şöyle değerlendirdi: “Böyle yaparak amaçları bizler arasında kaos yaratarak işçileri bölmek. İşveren yetkilileri bir yandan iyi niyetliymiş gibi görünüp sorunları çözmek istediklerini beyan ederken diğer yandan Türk Metal Sendikasıyla birlikte başka hesaplar yapıyorlar. Biz buna tepkimizi ortaya koyduk. Şimdilik vardiya çıkışlarında protesto yürüyüşleri biçiminde eylemler yapmaya devam edeceğiz. Eğer imzalanan protokole uymayacaklarsa bu işyerinde iş barışı tekrar bozulacaktır. Bundan da biz işiler değil işveren sorumlu olacaktır.”

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ın ‘Tel Abyad düştü düşecek’ tedirginliği

SONRAKİ HABER

İzzettin Önder hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...