11 Haziran 2015 07:09

YPG’nin ABD’li savaşçısı yaşamını yitirdi

ABD’li YGP savaşçısı Keith Thomas Broomfield (Gelhat Rumet) Kobani’nin IŞİD'den temizlenmesi operasyonunda yaşamını yitirdi.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, IŞİD'e karşı savaşırken yaşamını yitiren ABD'li savaşçı Keith Thomas hakkında yazılı açıklama yaptı.

Yayınlanan yazılı açıklama şöyle:

"YPG/YPJ güçlerimizin DAIŞ çeteleri ve arkasındaki güçlere karşı sergilediği destansı direniş sadece Kürt gençlerinin değil, tüm insanlığın ilgisini çekmektedir. İnsanlık değerlerini savunan, toplumda kardeşlik ruhunu geliştiren bu direniş, dünyanın her yerinden din, dil, ulus ayrımı gözetmeden direnişçi gençleri mücadele saflarına çekmektedir.

Bundan önce Avustralyalı Şehit Bagok (Ashley Kent Johnston), İngiliz Şehit Kemal (Konstandinos Erik Scurfield) Cizîr Kantonunda şehit düştüler. Bugün ise, Kobanide, Keith Thomas Broomfield isimli Gelhat arkadaşımızın şahadetini duyuruyoruz.

Amerikadan saflarımıza katılan şehit Keith mücadele yeri olarak Kobani'yi seçti, orada eğitim gördü. Büyük bir kahramanlıkla Kobani kırsalını çetelerden temizleme ve köyleri özgürleştirme operasyonlarının çoğuna katıldı ve son ana kadar savaştı.

Gelhat arkadaş 3 Haziran 2015’te Kobani’nin Qenterê köyünü özgürleştirme operasyonunda şahadete ulaştı.

Bu vesileyle tüm savaşçı yapımız adına başta Keith arkadaşımızın ailesi olmak üzere Amerika halkına, Kürdistan başsağlığı diliyor ve tüm şehitlerimizin amaçlarını gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz. Bir kez daha YPG’nin, halkların özgür ve ortak yaşam ilkelerini yaşamsallaştırmayı amaç edinen mücadelesine bağlılık sözü veriyoruz. Şehitlerimizin kanlarıyla gerçekleştirdiğimiz bu amaçlar temelinde yüce bağlılık duygusuyla kanımızın son damlasına  kadar DAIŞ terörüne karşı mücadele ve direnişimizi sürdüreceğiz.” (ANHA)

ÖNCEKİ HABER

Zafer işaretine önce işkence sonra silahlı tehdit

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Adliyesi'nden 3 tutuklu firar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...