11 Haziran 2015 06:58

Zafer işaretine önce işkence sonra silahlı tehdit

Van'da HDP'nin seçim kutlamaları esnasında zafer işareti yapan Erhan Budak ve arkadaşı, yüzü maskeli özel harekat timleri tarafından önleri kesilerek zırhlı araca bindirilip önce darp edildi sonra silahla tehdit edildi. İHD'ye başvuran Budak, 'Sürekli kafamıza vurdular. Uzun süre darp ettiler. Sonra silah çekip tehdit ettiler' dedi.

Paylaş

HDP'nin seçim zaferini kutlamak için binlerce yurttaş alanlara çıkarken, Van'da iki genç motosikletlerinde zafer işareti yaptıkları için bölgede devriye gezen polisler tarafından gözaltına alınarak darp edildi. Kutlamaların sürdüğü Van'da önceki gün akşam saat 22.00 sularında Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınlarında seçim kutlamaları dolayısıyla iki arkadaş bindikleri motosikletle zafer işareti yaptıkları için polisler tarafından durdurularak zırhlı araca bindirildi. Zorla zırhlı araca bindirilen Erhan Budak ve arkadaşı, yüzleri maskeli özel harekat polisleri tarafından feci şekilde dövüldü. Hastaneye giderek darp raporu alan Budak, İHD Van Şubesi'ne başvurarak, darp eden polisler hakkında şikayette bulundu. 

Kafasından aldığı yoğun darbelerden dolayı ciddi bir hafıza kaybı yaşayan Budak, hastane raporuna göre kafasında şişkinlik, sağ ve sol gözaltında ise morluklar olduğu belirtildi. 

'SİLAH ÇEKİP TEHDİT ETTİLER'

Olayın travmasını üzerinden atamayan Erhan Budak (18), motosiklet üzerinde hareket ederken zafer işareti yapmalarının ardından polislerin zırhlı araçlar ile kendilerini köşeye sıkıştırdığını dile getirdi. Ardından kendilerine sinkaflı küfürler ederek zırhlı araçlara bindirdiklerini dile getiren Budak, olayı şöyle anlattı: "Zırhlı aracın içinde bizi darp etmeye başladılar. Sürekli kafamıza vurdular. Uzun süre darp ettiler. Sonra silah çekip tehdit ettiler. Bizi darp edenler yüzleri maskeli 3 polisti. Bizi uzun bir süre dövdükten sonra bıraktılar. Yaşadığım bu olaydan ötürü İHD'ye başvurdum. Bunu yapanlardan şikayetçiyim." 

'BU BİR İŞKENCEDİR'

Konuya ilişkin konuşan İHD Van Şube Başkanı Murat Melet ise, 7 Haziran seçimlerinden sonra Van'da ve birçok yerde bu tür provokasyonların yaşandığına dikkat çekerek, "Kim hangi partiye oy vermişse, oy verdikleri parti bir başarı elde edince o insanların sevinme hakları vardır. Hiç kimsenin onların bu sevinçlerini elinden alma yetkisi ve hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

Melet, "Bu bir işkencedir. İHD olarak sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız ve yarından itibaren savcılığa başvurarak dava açacağız" diyerek, gençleri darp eden polislerin bir an önce bulunup yargı önüne çıkarılması gerektiğini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da yarın (cuma günü) 12 ilçede elektrik kesilecek

SONRAKİ HABER

YPG’nin ABD’li savaşçısı yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...