10 Haziran 2015 19:12

NûBûhara Biçukan'da karne sevinci

Cizre Belediyesi bünyesinde açılan ve anadilinde eğitim veren NûBûhara Biçukan Kreşi, düzenlenen törenle minik mezunlarına karnelerini verdi.

Paylaş

Cizre Belediyesi bünyesinde açılan ve anadilinde eğitim veren NûBûhara Biçukan Kreşi, düzenlenen törenle minik mezunlarına karnelerini verdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2013 yılında Cizre Belediyesi bünyesinde açılan ve anadilinde eğitim veren NûBûhara Biçukan Kreşi, düzenlenen törenle minik mezunlarına karnelerini verdi. Mem û Zin Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törene, kreşten mezun olan 60 öğrenci, belediye eşbaşkanları, kreş öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı. Tören, kreş öğrencilerinim seslendirdikleri şarkılar ve Botan yöresine dair sundukları folklor gösterisiyle başladı. Kreşten mezun olan minik öğrencilerin karneleri kreş öğretmenleri tarafından verildi.

Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret, çocukların anadillerinde eğitim görmesi için çabalayan tüm ailelere ve özellikle annelere teşekkür etti. İmret, "Kendi dilimizi ve kültürümüzü öğrenmek için eğitim almadık. Bu şansı bizler çocukluğumuzda yaşayamadık. Ancak verilen mücadele sayesinde artık çocuklarımız kendi anadillerinde eğitimlerini görüyor" dedi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Peynir otu toplamaya giden 4 kadın Botan Çayı'nda akıntıya kapıldı

SONRAKİ HABER

Her on kadından biri vajinismus

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...