10 Haziran 2015 18:05

3 köyü daha kurtaran YPG Siluk’a ilerliyor

Siluk'a doğru ilerleyen YPG/YPJ savaşçıları, Mebruka’nın batısında el Hol ve aynı hattaki diğer 3 köyü, yaşanan şiddetli çatışmaların ardından IŞİD'den kurtardı.

Paylaş

Siluk'a doğru ilerleyen YPG/YPJ savaşçıları, Mebruka’nın batısında el Hol ve aynı hattaki diğer 3 köyü, yaşanan şiddetli çatışmaların ardından IŞİD'den kurtardı.

Bölgedeki ANHA muhabirlerinin aktardıkları bilgilere göre; Siluk kasabasına doğru ilerlemeye devam eden YPG/YPJ savaşçıları, Mebruka’nın 56 km batısında yer alan el Hol köyünde saat 18.15 dolaylarında başlayan şiddetli çatışmalar sonucunda saat 21.00 sularında El Hol ile aynı hatta ismi öğrenilemeyen 3 köyü köyü IŞİD'den temizleyerek işgale son verdi.

Köylerde yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralıların sayısı hakkında bilgi alınamadı.

IŞİD SALDIRISI PÜSKÜRTÜLDÜ

Öte yandan YPG, bugün yaptığı açıklamada IŞİD'in dün öğleden sonra Siluk kasabasının 8-9 km doğusunda bulunan Aliya ve Ebdella köyüne yönelik bir saldırı düzenlediğini belirtti.

Akşam saatlerine dek süren çatışmalar ardından saldırıları püskürtülen IŞİD'lilerin kaçmak zorunda kaldıklarını kaydeden YPG, “Bu alandaki çatışmalarda net ölü ve yaralı sayısı tespit edilememiştir. Güçlerimiz bu alanda 5 çete cenazesiyle birlikte 4 adet kaleşnikof, 1 adet telsiz cihaz ve 1 adet bilgisayar ele geçirmiştir” dedi.

STRATEJİK TEPE YPG'DE

IŞİD'i Kobanê’den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direnişin 268. gününde devam ettiği hatırlatılan açıklamada “Güçlerimiz dün Kobanê’nin güneydoğusunda yeni bir operasyon başlatmıştır. Operasyon neticesinde güçlerimiz stratejik Ebû Sirî tepesini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Güçlerimiz bu alanda 3 çete cenazesi ele geçirmiştir. İlerleyişini sürdüren güçlerimiz ile çete grupları arasındaki çatışmalar Ebû Sirî köyü çevresinde devam etmektedir” denildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Nasrallah: Kalamun'da IŞİD'i bitireceğiz

SONRAKİ HABER

Bahçeli'den koalisyon mesajları: Hesaplaşmadan helalleşme olur mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa