10 Haziran 2015 17:55

Nasrallah: Kalamun'da IŞİD'i bitireceğiz

Lübnan’da Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, bugün yaptığı açıklamada 'Kalamun’da IŞİD’le savaş başlamıştır. Savaşı onlar başlattı ama problem değil. Onları bitireceğiz' dedi.

Paylaş

Lübnan’da Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, bugün yaptığı açıklamada “Kalamun’da IŞİD’le savaş başlamıştır. Savaşı onlar başlattı ama problem değil. Onları bitireceğiz” dedi.

Dün, Lübnan’ın kuzeydoğu sınırındaki bölgesinde IŞİD’in Hizbullah noktalarını hedef aldığını hatırlatan Nasrallah, “Birkaç hedefi vurdular ama Hizbullah savaşçıları cesur bir yanıt vererek çok sayıda IŞİD’liyi öldürdü, birçok araçlarını da imha etti” ifadelerini kullandı. Nasrallah, saldırıda yaşamını yitiren Hizbullah militanları olduğu bilgisini de verdi.

Nasrallah, “Tüm teröristlerin kökünü kazıyana kadar savaşa devam edeceğiz” dedi.

IŞİD, dün Ras Baalbek kırsalında Hizbullah’a yönelik ‘sürpriz’ bir saldırı gerçekleştirmiş, 8 Hizbullah savaşçısı yaşamını yitirmişti. Çatışmalarda 48 IŞİD’linin de öldürüldüğü belirtildi.

Son saldırıyla birlikte Hizbullah’ın 4 Mayıs’ta başlattığı Kalamun hamlesinde yaşamını yitiren militanlarının sayısı 39’a yükseldi. Ancak Hizbullah ve Suriye ordusu bu dönemde, kritik Kalamun dağlarının önemli bir bölümünde kontrolü sağladı.
Salı gününe kadar operasyonlar daha çok el Nusra Cephesi üzerine yoğunlaşmıştı. Bölgede Nusra ile IŞİD arasında da çatışmalar yaşanıyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sivas'ta 15 dakikalık yağış hayatı felç etti

SONRAKİ HABER

3 köyü daha kurtaran YPG Siluk’a ilerliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...