10 Haziran 2015 13:56

Ne Köşk Ne Külliye!

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri olarak bu duruma karşı tavrımız net: Kampüsümüzün Erdoğan'ın 'köşklerinden biri' olmasına ve okullarımızın talan edilmesine izin vermeyeceğiz!

Paylaş

Şiar ARGIN
YTÜ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampüsü ile ilgili fikirlerini dile getirmişti. Erdoğan'ın isteği Yıldız Kampüsü'nün yerine içinde cumhurbaşkanlığı ofisinin de bulunduğu bir 'külliye' kurmak! Erdoğan yaptığı konuşmada, Yıldız Kampüsü'nün 2. Abdülhamit için önemine de ayrıca vurgu yapmış akabinde Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde 2. Abdülhamit Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuş ve yapılması planlanan külliyenin altyapısı hazırlanmıştı.
BÖL, PARÇALA, YÖNET!
Abdullah Gül, kendi cumhurbaşkanlığı döneminde 'milli irade'ye yakışır biçimde 2008 yılında yapılan rektörlük seçimlerinde seçimi oy çoğunluğuyla kazanan Durul Ören'i değil, YÖK tarafından birinci sıraya konulan mevcut rektör İsmail Yüksek'i Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü olarak atamıştı. Yine aynı dönemde birçok öğretim görevlisi bu durumdan dolayı emekliye ayrılmış, İnşaat Fakültesi'nin ardından Elektrik-Elektronik ve Sanat Tasarım fakülteleri de Yıldız Kampüsü'nden koparılarak Davutpaşa Kampüsü'ne taşınmıştı. Son olarak da bu dönemin sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin de taşınma kararı alındı ve son haliyle Yıldız Kampüsü'nde sadece 3
fakülte kaldı.
YILDIZI SAVUNUYORUZ!
Erdoğan'ın 'külliye' ve 'cumhurbaşkanlığı ofisi' ısrarı yersiz desek yalan söylemiş olmayız. Hali hazırda Tarabya Huber Köşkü ve Yıldız Kampüsü'ne çok yakın bulunan ve milli saraylara bağlı Yıldız Sarayı içindeki Mabeyn Köşkü cumhurbaşkanlığı hizmetinde iken Erdoğan'ın almış olduğu bu karar, talancı zihniyetin yansıması ve 'bilim üretilen' yerlere yapılan saldırıdan başka bir şey değildir.
Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri de bu duruma kayıtsız değil elbette.  Bu proje geri çekilmediği sürece YTÜ öğrencilerinin eylemleri devam edecek!
Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri olarak bu duruma karşı tavrımız net: Kampüsümüzün Erdoğan'ın 'köşklerinden biri' olmasına ve okullarımızın talan edilmesine izin vermeyeceğiz!

ÖNCEKİ HABER

Okul müdüründen eğitimciye mobbing

SONRAKİ HABER

Taşeron posta dağıtıcılarından eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...