10 Haziran 2015 13:53

Yazıyoruz, Çiziyoruz; Gazetecilik Atölyesi Kuruyoruz!

Bizler de kurduğumuz atölyede gerçeği gözler önüne sermekten hiç korkmayacağız. Yalan medyadan çarpıtılan haberlerden sen de bıktıysan atölyemizde sana da yer var.

Paylaş

Bertan SAVCI
Küçükçekmece
İstanbul

Biz, Küçükçekmece gençlerinin taleplerini dile getirmeyen, sorunlarımızı görmeyen, sadece belli kesimlerin, kendini tarafsız diye gösterip aslında en büyük taraf olan burjuva medyasına karşı kendi gazetecilik atölyemizi kurmaya, gerçeğin peşinde koşmaya davet ediyoruz. Biz tarafız! Çalışma saatinden bitap düşmüş genç işçinin tarafıyız ve biz bu taraf olduğumuz genç arkadaşlarımızı, liselileri, üniversitelileri, genç işçileri, taleplerini, haberlerini yapmaya karikatürlerini, denemelerini, öykülerini ve şiirlerini yazmaya davet ediyoruz.
PEKİ BİZ BU ATÖLYEYİ NEDEN KURUYORUZ?
 Sorarlar şimdi insana "Sen niye bu medyaya yalancı diyorsun?" diye. Hazır cevap gibi olmasın ama en güzel cevabımız ona var. Bu medyayı en yakın zamanlardan örnek verirsek işçi ölümlerinden tanıyoruz. Gezi direnişinde bizleri 'Faiz lobisi, Kabataş tacizcileri' gibi gösterip iftira attığı polisin şiddetini kahramanlık olarak bize sunduğu zamanlardan da gayet iyi tanıyoruz.
SANA DA BOLCA YER VAR!
 Korkuyorlar, istemiyorlar bizim yazmamızı çizmemizi. Geçtiğimiz günlerde Can Dündar'ın MİT tırlarındaki ilaç kutularının altından çıkan bombaların, mermilerin haberini yapmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nasıl tehditkar bir dille "Bu haberi özel haber yapan kişi de bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu" diyerek bize devlet erkanının gerçek gazetecilikten nasıl korktuğunu, itibarının zedelenmemesi için her yolu kullanmaktan kesinlikle kaçınmadığını gösteriyor. Bizler de kurduğumuz atölyede gerçeği gözler önüne sermekten hiç korkmayacağız. Yalan medyadan çarpıtılan haberlerden sen de bıktıysan atölyemizde sana da yer var.
Fotoğraf makinen ya da tecrüben yok biliyoruz. yeter ki gerçeğe koşma isteğin olsun. kayıtlar başladı seni de bekliyoruz.  Bize ulaşmak için facebookta küçükçekmece gazetecilik atölyesini takip edip önerilerinizi sayfamıza mesaj olarak atabilirsiniz.

ÖNCEKİ HABER

Önemli Bir Dipnot

SONRAKİ HABER

Okul müdüründen eğitimciye mobbing

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...