10 Ağustos 2011 07:59

Cemevlerinin gideri İl Özel İdaresi’nden

İzmir İl Genel Meclisi, il genelindeki cemevlerinin bakım, onarım, elektrik, su, çöp ve atık su giderlerinin İzmir İl Özel İdaresi bütçesinden tarafından karşılanmasını oy çokluğuyla kabul İzmir İl Genel Meclisi toplantısında CHP’li Elvan Çelen tarafından verilen önerge hakkında Hukuk, Plan ve Bütçe ile Kü

Cemevlerinin gideri İl Özel İdaresi’nden
Paylaş

İzmir İl Genel Meclisi, il genelindeki cemevlerinin bakım, onarım, elektrik, su, çöp ve atık su giderlerinin İzmir İl Özel İdaresi bütçesinden tarafından karşılanmasını oy çokluğuyla kabul İzmir İl Genel Meclisi toplantısında CHP’li Elvan Çelen tarafından verilen önerge hakkında Hukuk, Plan ve Bütçe ile Kültür ve Turizm komisyonları tarafından hazırlanan ortak rapor görüşüldü.

KÜLTÜR MERKEZİ STATÜSÜNDE!

Raporda, cemevlerinin de kültür merkezi statüsünde kabul edildiği, müracaat eden cemevlerinin bu tür ihtiyaçlarının Özel İdare tarafından karşılanmasında bir sakınca olmadığı ifadeleri yer aldı.

Meclis toplantısında konuşan AKP’li Mehmet İlkbahar ise, komisyon raporlarının dayandırıldığı 5302 sayılı kanunun 6. maddesi A fıkrasının yanlış yorumlandığını, bu maddenin okul yapımlarıyla ilgili bir madde olduğunu savundu.
CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu, ülkenin önemli sosyal konularından birinin cemevlerinin statüsü olduğunu belirterek, AKP’nin bu sorunu bir gecede çıkaracağı kanunla çözebileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada CHP ve MHP kabul AKP ise ret oyu verdi. Oy çokluğu ile kabul edilen karar onaylanmak üzere İzmir Valiliği’ne gönderilecek. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Şili’de yüz binler parasız eğitim istedi

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da Gençlik Kampı sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...