10 Haziran 2015 13:39

Gelin Birlikte Öğrenelim

Merhaba arkadaşlar. Benim adım Ömer. Tuzla’da yaşayan bir genç işçiyim. Burada bu yazıda 13. Gençlik Yaz Kampı’ndan bahsetmek istiyorum.

Paylaş

Ömer Berdan Güzel
Tuzla
İstanbul

Merhaba arkadaşlar. Benim adım Ömer. Tuzla’da yaşayan bir genç işçiyim. Burada bu yazıda 13. Gençlik Yaz Kampı’ndan bahsetmek istiyorum. Benim adaşım olan Ömer arkadaş bana kamptan bahsetmişti. 3000 gencin bir arada olduğu, temizliğinden yemeğine kadar birlikte yaptığı, güvenliğini birlikte sağladığı, baştan sona gençlerin, bizlerin emeği ile kurulu olan ve yaşayan bir kamptan. Kampta yapılan müzikten, politik-iktisadına kadar her bir atölyeden bahsetti. Türkiye’nin sayılı akademisyenlerinin ve aydınlarının katıldığı, biz gençlere bilgiler verdiği paneller düzenlediği bir kamptan. En çok da tatil yapma duygusu ve o kamp alanı beni etkiledi. Bir genç işçi olarak sabah akşam çalışıyorum ve tatil yapma olanağım hiç yok. Ama böyle bir kamp adeta hayal gibi. Düşünüyorum biz gençler bir kamp hayal etsek nasıl olur diye. Tam olarak bu kamp gibi olur. Ne isteriz bizler? Sahil isteriz, arkadaşlar isteriz, eğlenmek isteriz. Ee boş eğlenmek değil sadece öğrenmek de isteriz elbet. Dinlenmek isteriz. Müzik dinlemek, halay çekmek isteriz. Yeşillik olsun ve sıcaktan bunaldığımızda bizi serinletecek bir deniz olsun isteriz. Hepsi bu kampta var! Hayalimiz gibi aslında. Kesinlikle gideceğim bu kampa ve bütün arkadaşlarımı da davet ediyorum.
Tabi en başta herkesin ailesi izin vermeyebilir. Benimkiler vermediler mesela. Ama yeterince uğraştığımda, kampı onlara gösterdiğim de ve kampa daha önce gitmiş arkadaşları ailemle tanıştırdığımda onların da güvenini sağladım. Artık bende kampa geliyorum! Türkiye de ki bütün genç işçi arkadaşlarım; hepiniz benim gibisiniz. Hepimiz aynıyız. Tatilimiz, dinlenmeye, öğrenmek ve üretmek için zamanımız yok. Gelin hep beraber hem bu kampta dinlenelim hem de eşit, özgür, adil ve emeğimizin tamamen karşılığını aldığımız bir dünya nasıl kurulur öğrenelim.

 

ÖNCEKİ HABER

Meşalelerin ve Sis Dumanlarının Ardı

SONRAKİ HABER

Üniversitelinin Penceresinden Metal Direnişi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...