10 Haziran 2015 13:32

Kürt işçilere saldırı firmanın oyunu mu?

Paylaş

Afyon’un Sandıklı ilçesinde bir inşaata HDP bayrağı ve Abdullah Öcalan posteri asıldığı iddiaları üzerine ırkçı bir grup, inşaatı bastı. Linç girişiminin büyümesini polis ve jandarma önlerken, inşaatta çalışan işçiler, alacaklarını ödemeyen müteahhit firmanın böyle bir söylenti çıkarmış olabileceğini söylediler.

Sandıklı’da bir otel inşaatında çalışan işçilerin çatıya HDP bayrağı ve Abdullah Öcalan posteri astığı iddiaları üzerine dün toplanan yaklaşık 100 kişilik grup inşaatın bulunduğu bölgeye gitti. İnşaatın önünde toplanan grup İstiklal Marşı okuduktan sonra Türk bayrağı açtı.

Bu sırada sayıları 200’ü bulan işçiler kaldıkları barakalara girerken, olay yerine çok sayıda jandarma ve polis ekibi yönlendirildi. Çevreden de takviye ekiplerin geldiği güvenlik güçleri, barakaların önünde önlem aldı, işçilerin dışarı çıkmasına, diğer grubun da barakalara yaklaşmasına izin vermedi.

Evrensel’e konuşan işçilerden Nuri Çelik, çalıştıkları firma ile ana firma arasında para mevzusu nedeniyle tartışma çıktığını anlattı. Çelik, firmanın para vermemek için ırkçı grubu şantiyeye göndererek kendilerine saldırttığını ileri sürdü. Çelik, “Can güvenliğimiz yok. Hiçbir yetkili de bize yardım etmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Biz sağduyulu olmasak burada kan gövdeyi götürür. Milleti kışkırtmak için yapıyorlar” dedi.

İşçilerin bugün de bekleyişlerini sürdürdüklerini aktaran Çelik, “Kimseyi gönderemiyoruz. İşçilerin parası da yok. Zaten gidersek bile tek çıkamayız. Jandarmanın bizi çıkarması lazım” dedi. (Afyon/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

YPG'li Turan ve Cesur Şırnak'ta defnedildi

SONRAKİ HABER

Meşalelerin ve Sis Dumanlarının Ardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...