10 Haziran 2015 11:26

Sançim işçilerinden baskılara tepki: Önce yemek boykotu sonra iş bırakma

Hak kayıplarına karşı DİSK/Cam Keramik-İş’te örgütlenen Sançim Bilecik Çimento işçileri, patronun baskılarına karşı 1 haftalık yemek boykotunun ardından bugün sabah ve öğlen birer saat iş bıraktı.

Paylaş

Sançim Bilecik Çimento işçileri insanca çalışma koşulları ve insanca bir yaşam için, baskılara karşı bugün 2 saat iş bıraktı.

Hak kayıplarına karşı DİSK/Cam Keramik-İş’te örgütlenen Sançim Bilecik Çimento işçileri, baskılara karşı eylemlerini sürdürüyor. Sançim işçileri bugün sabah ve öğlen birer saat iş bırakarak fabrika yönetimini uyardı. Sançim işçileri “Taleplerimizin karşılanmaması durumunda üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan geri durmayacağız” dedi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Cam Keramik-İş Sendikası da fabrika yönetimine şöyle seslendi: “Üyelerimizin sorunlarının çözülmesi için çağrılarımıza cevap verin. Sendikamızın görüşme talebine cevap verin. İşçilerimizin talepleri gayet makul ve haklı taleplerdir. Sançim’de iş barışının sağlanmasının tek yolu işçilerin kendi seçtikleri sendika ile masaya oturmanızdır. Aksi takdirde bir haftadır süren yemek boykotu ve bugün iş bırakma ile başlayan eylemlerimizin devamında üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dahil her türlü meşru haklarımızı sonuna kadar kullanmakta tereddüt etmeyeceğiz.” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nazım Hikmet İstanbul'a Kavuştuğunda

SONRAKİ HABER

YPG'li Turan ve Cesur Şırnak'ta defnedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...