10 Haziran 2015 12:03

EMEP: Şimdi Diyarbakır halkıyla dayanışma zamanı!

Paylaş

Emek Partisi (EMEP), provokasyonların sökmeyeceğini belirterek, provokasyonlara karşı Diyarbakır halkıyla dayanışma çağrısında bulundu. 

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nedim Köroğlu, Diyarbakır’da İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesi ile başlayan olaylar neticesinde 3’ü HDP’li toplam 4 kişi hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yaptı. 

Diyarbakır’da iki gündür devam eden ve gerginliği artıran olayların açık bir provokasyon olduğuna dikkat çeken Köroğlu, şöyle devam etti: “HDP’nin Diyarbakır’daki mitingini kana bulayan güçler kimlerse bu olaylarda düğmeye basanlar da aynı güçlerdir. Seçim sonuçlarına etki etmek üzere tezgahlandığı çok açık olan HDP mitinginin bombalanması olayı neyse; seçim sonuçlarını hazmedemeyen yeni provokasyonların tertiplenmesi de aynı amaca hizmet etmektedir. Zira seçim sonuçlarını “kaos” olarak değerlendiren AKP ve arkasındaki gerici güçlerin olası kaos ve provokasyonlarla seçim yenilgisinin rövanşını almaya çalıştıkları çok açıktır.  Neredeyse hemen her çevrenin Diyarbakır’daki saldırılar için “kontrgerilla” güçlerine işaret ettiği bu dönemde, havuz medyasının canhıraş bir biçimde olayları HDP’nin üzerine yıkmaya çalışması da oldukça manidardır.”

‘AKP DEĞİL BARIŞ KAZANACAK’ 

AKP’nin ülkeyi 13 yıldır baskı ve sömürü cenderesi altında yönettiğini ifade eden Köroğlu şunları söyledi: “ 7 Haziran seçimlerinde açık bir yenilgiye uğrayan AKP ve arkasındaki güçler, iç savaş dahil her türlü gerici planı devreye koyabileceklerini göstermiş bulunmaktadır. Ne var ki gerek Diyarbakır ve bölge halkı gerekse de Türkiyeli işçi ve emekçiler bu tür provokasyonlar karşısında geçmişe göre daha tecrübelidir. Bunun içindir ki Diyarbakır’da HDP mitinginin bombalanması ters tepmiş ve halk bu gerici provokasyona en iyi cevabı 7 Haziran’da sandıkta vermiştir. Bu tutumun güçlü dayanışmayla devam etmesi gerekmektedir. Provokasyonları boşa çıkarmanın yolu buradan geçmektedir.” 
Provokatörler ve arkasındaki güçlerin bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Köroğlu, “Şimdi Diyarbakır halkıyla dayanışma zamanıdır. Savaş güçleri ve AKP değil barış kazanacak!” dedi. (İstanbul-EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Zafiyet yok'sa bu silahlılar kim?

SONRAKİ HABER

'Beyaz Toros yoksa Toyota pikap var' diyen Ömer Turan hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...