10 Haziran 2015 13:38

'Zafiyet yok'sa bu silahlılar kim?

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, 3 HDP'liyi katleden silahlı grupların saldırılarıyla ilgili ilk kez konuştu. Polislerin gözleri önünde saatlerce kentin birçok yerinde yapılan silahlı saldırılara hiçbir müdahalede bulunulmazken, Böğürcü, 'Kesinlikle bir zafiyet söz konusu değildir' dedi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, böyle derken, Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın cenazesini morgdan aldıktan sonra kentin göbeğinde ateş açan silahlı grup objektiflere yakalandı.

Paylaş

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, 3 HDP'liyi katleden silahlı grupların saldırılarıyla ilgili ilk kez konuştu. Polislerin gözleri önünde saatlerce kentin birçok yerinde yapılan silahlı saldırılara hiçbir müdahalede bulunulmazken, Böğürcü, "Kesinlikle bir zafiyet söz konusu değildir" dedi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, böyle derken, Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın cenazesini morgdan aldıktan sonra kentin göbeğinde ateş açan silahlı grup objektiflere yakalandı.

3 HDP'linin katledildiği, 2'si ağır 8 kişinin yaralandığı ve çok sayıda işyerinin tarandığı Diyarbakır'daki silahlı grupların saldırılarıyla ilgili İl Emniyet Müdürü'nden ilk kez açıklama geldi. Dün saldırıların başladığı saatten sabah saatlerine kadar kentin birçok noktasında polisin gözleri önünde yapılan silahlı saldırılarla ilgili konuşan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, "Bizim eksik bıraktığımız bir konunun olmadığını düşünüyorum. Konular soğukkanlılıkla değerlendiriliyor ve konun gereği yapılıyor. Burada polis silah kullansın, devlet çatışmanın içerisine çekilsin isteniyor" dedi. 

Silahlı grupların saldırılarının bilânçosunun ağır olmasına rağmen "kesinlikle bir zafiyetin söz konusu olmadığını" savunan Böğürce, "Konular dikkatli bir şekilde yönetiliyor. Şehri gören her tarafından kamerası olan bir mobesa sistemimiz var. Valiliğimizin başkanlığında oluşturduğumuz kriz merkezi de sürekli aktif halde" diye konuştu. 

Böğürce, saldırıların yaşandığı gün eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Diyarbakır'da olduğunu da reddetti.

KENTİN GÖBEĞİNDE KALAŞNİKOFLARLA DOLAŞIP ATEŞ AÇTILAR

Öte yandan Diyarbakır'da 3 HDP'liyi katleden, 2'si ağır 8 kişiyi yaralayan ve çok sayıda işyerini tarayan silahlı gruplar kentin göbeğinde kalaşnikoflarla boy göstererek, ateş açtı. Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın cenazesi, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Hastanesi morgundan alındı. Baran'ın cenazesini hastane morgundan araç konvoyu ile alarak Yeniköy Mezarlığı'na doğru götüren grup, Şeyh Sait Meydanı'nda (Dağkapı) PKK aleyhinde slogan atarak, araçlardan çıkardıkları ağır silahlarla havaya ateş açtı. ''Vur Hizbullah vur PKK'yi vur'' ve ''Kahrolsun HDP" sloganlarının atıldığı araç konvoyunda bulunan ve araçtan inen bir kişi ile kamyonetin içinde eli silahlı bir grup, objektiflere yakalandı. Önce bu kamyonetten, daha sonra konvoydaki diğer araçlardan havaya ateş açıldığı görüldü.

Zırhlı araçlarla konvoya eskortluk eden polisin, hiçbir müdahalede bulunmaması ve konvoyun en arkasında durması dikkat çekti. Konvoyda bulunan araçların çoğunun plakasının Elazığ, Antep, Batman ve Bingöl gibi kentlere ait olduğu ve bazı araçların da plakasız olduğu görüldü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Toplum yararına program' kapsamında çalışmaları sona eren işçilerden protesto

SONRAKİ HABER

EMEP: Şimdi Diyarbakır halkıyla dayanışma zamanı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...