10 Haziran 2015 10:47

Açığa alınan öğretmen imza kampanyasını çadırda sürdürüyor

Paylaş

Eskişehir'de gözaltına alınan 5 kişinin serbest bırakılmasını isteyen grup arasında bulunup basın açıklamasına katıldığı için açığa alınan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, göreve dönmek için başlattığı imza kampanyasını kurduğu çadırda sürdürüyor. Yüksel, görevine geri dönene kadar çadır eylemini sürdüreceğini söyledi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen aralarında Beylikova Atatürk Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Hatice Yüksel'in de bulunduğu 6 kişi aynı gün Emniyet Müdürlüğü önünde 'Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz' yazılı pankart açıp basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından 6 kişi Emniyet Müdürlüğü'nün önünde oturma eylemi yapınca gözaltına alındı ve ertesi gün sevk edildikleri adliyede savcılıkça serbest bırakıldı.

Serbest kalan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, 8 Nisan'da görevinden uzaklaştırıldı. Yüksel, tekrar göreve dönmesi için 24 Nisan'da Porsuk Bulvarı'nda 'Basın açıklamasına katılmak suç değildir, işimi ve öğrencilerimi istiyorum' yazılı pankart açıp imza kampanyası başlattı. Yüksel 2 hafta içerisinde bin 685 imza topladı. İmzalar 8 Mayıs'ta Valiliğe teslim edildi.

24 SAAT ÇADIRDA KALIYOR

İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, topladığı imzalardan bir sonuç alamayınca 27 Mayıs'ta Porsuk Bulvarı'nda çadır kurup imza kampanyasını tekrar başlattı. 24 saat çadırda kalan ve 3 bin 600 imza topladığını belirten Hatice Yüksel, göreve dönene kadar çadırdaki imza kampanyasını sürdüreceğini söyledi. Yüksel görevden alınmasıyla ilgili olarak yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Hakkımda yürütülen soruşturmanın güvenliği gerekçe gösterilerek açığa alındım. 2 aydır da görevime devam etmiyorum. Bunun keyfi bir uygulama olduğunun inancındayım. Çünkü ben görevime devam ederken de rahatlıkla yürütülebilecek bir soruşturmanın güvenliği gerekçe gösterilerek Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna tarafından açığa alınıyorum. Okuluma dönene kadar çadırımı terk etmeyeceğim. Ben burada topladığım imzaları haftalık fakslıyorum Eskişehir Valiliği'ne. Şu ana kadar 3 bin 600'ü aşkın imza toplandı. Ancak bu kampanya sadece burada devam etmiyor. Türkiye'nin başka illerinde de arkadaşlarım benim işime dönmem talepli bu imza kampanyasını yürütüyorlar." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Vekillerden sağduyu çağrısı: Provokasyonlar halkın sağduyusuyla boşa düşecek

SONRAKİ HABER

HDP muhalefette kalma eğiliminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...