10 Haziran 2015 09:13

Diyarbakır Valiliği: 17 kişi gözaltına alındı

Paylaş

Diyarbakır Valiliği, kentte dün yaşanan olaylar sonrasında 27 adrese baskın düzenlendiğini, söz konusu baskınlarda 17 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği, yaptığı yazılı açıklama ile kentte dün yaşanan olaylar sonrasında sabaha karşı 27 adrese baskın düzenlendiğini ve 17 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Kentte meydana gelen olaylarda 4 vatandaşın hayatını kaybettiği, 7'si ateşli silahla olmak üzere toplam 11 vatandaşın yaralandığı kaydedilen açıklamada, "Güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan aramalarda; 9 adet av tüfeği ve bu tüfeklere ait çok sayıda fişek, 4 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 5 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda şarjör ve fişek, 1 adet Uzi marka otomatik silah ele geçirilmiştir" denildi. 

Valilik açıklamasında, silahlı kontra grupların hedefi olan Eşit Özgür Yurttaş derneklerine yapılan baskınlarda, derneklerin kapılarının kırılması, yönetici, üye ve delege listelerine el konulması ise yer almadı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kulüpler Birliği ‘Demirören’ dedi

SONRAKİ HABER

Tankerde yangın çıktı, TEM kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...