09 Haziran 2015 19:26

Antep’te HDP coşkusu

Paylaş

HDP’nin 7 Haziran seçimlerindeki tarihi başarısı Antep’te de coşkuyla kutlandı. Merkez Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde gerçekleştirilen kutlamalara on binlerce kişinin yanı sıra HDP Antep milletvekili adayları da katıldı. 

Merkez Şehitkamil İlçesinde Eski Çarşamba Pazarı ve Şahinbey İlçesinde Güzelvadi Mahallesi’nde gerçekleştirilen kutlamalarda on binlerce kişi halaylar çekti. Alana “Rojava Devrimini selamlıyoruz”, “Kadınlar Kobanê Direnişini Sahipleniyor”, “Kentlerde Rant Değil Halk İçin Dönüşüm” pankartları asılırken, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, PKK lideri Abdullah Öcalan fotoğrafı ve Türkiye bayrağı, PKK bayrağı, HDP bayrakları da asıldı. 

Kutlamada konuşan HDP İl Eş Başkanları Mehmet Karayılan ve Dilan Çetinkaya barajları yıktıklarını söyledi. Erdoğan’ın “Kobanê düştü düşüyor sözünü” hatırlatan Eş Başkanlar, “Kobanê düşmedi. AKP düştü. HDP barajı geçerek bütün halkların umudu olarak Meclise girdi” dedi. Her iki kutlama alanında HDP Antep Milletvekili adaylarının halkı selamlamasından sonra milletvekili seçilen Celal Doğan ve Mahmut Toğrul birer konuşma yaptı. Mahmut Toğrul “Erdoğan’ı başkan yaptırmadık” diyerek başladığı konuşmasında, “Ona sarayda oturmayı nasip etmeyeceğiz” dedi. Celal Doğan da, Kobanê direnişinin kadınlarla kazanıldığını belirterek, barajın da kadınların çalışmalarıyla yıkıldığını söyledi. 7 Haziran’da lambaya ufak bir püf dediklerini söyleyen Doğan, bir sonraki seçimlerde HDP’nin iktidar olacağını ifade etti. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demir-çeliklerde istifalar sürüyor

SONRAKİ HABER

Akıncı ile Anastasiadis birlikte tiyatroya gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa