09 Haziran 2015 13:10

HDP seçim sonuçlarını değerlendiriyor

Paylaş

DTK, HDK, DBP eş başkanlarının katılımı ile bugün seçim koordinasyon toplantısını gerçekleştiren HDP, önümüzdeki iki gün boyunca dört ayrı toplantı düzenleyerek seçim süreci ve sonuçlarını değerlendirecek. 

Hakların Demokratik Partisi (HDP), zaferle çıktığı seçimlerin ardından değerlendirme toplantıları almaya başladı. Seçim sonuçlarının masaya yatırılacağı toplantılardan HDP'nin bundan sonra nasıl bir strateji izlemesi gerektiği, koalisyonlar ve hükümet kurma çalışmalarına yönelik yaklaşımlar ele alınacak. 

HDP'nin ilk toplantısı, HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla HDP Genel Merkezi'nde başladı. Seçim Koordinasyon Komisyonu toplantısına, DTK, HDK ve DBP eş başkanları ile komisyonu üyeleri de katıldı.

HDP, seçimlerin ardından ilk Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantısını yarın HDP Genel Merkezi'nde düzenleyecek. PM toplantısı saat 10.00'da MYK toplantısı ise saat 17.00'de başlayacak.

HDP, seçimlerde 81 ilden gösterdiği 550 milletvekili adayını da 11 Haziran'da İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Teoman Öztürk Konferans Salonunda bir araya getirecek. Vekil adaylarının toplantısı saat 10.00'da başlayacak. HDP'nin 5'inci ve son toplantısı ise 7 Haziran'da seçilen milletvekilleriyle yapılacak. Vekillerin toplantısı 11 Haziran saat 13.30'da HDP Genel Merkezi'nde düzenlenecek. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

MHP’li Halaçoğlu: Dünya tersine döner, HDP ile bir araya gelinmez

SONRAKİ HABER

Aydın’da Kenan Evren caddesinin adı Erdal Eren olarak değiştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...