09 Ağustos 2011 11:29

Fukuşima’nın maliyeti 7,4 milyar dolar

Japonya’da yaşanan deprem sonrası büyük zarar gören Fukushima nükleer santralinin sahibi şirketin açıkladığı 7,4 milyar dolarlık zarara, felaketin kurbanlarına yapılan para yardımının da dahil olduğu da açıklandı.Şirket kaza sonrasında, bölgeyi terk etmek zorunda kalan seksen bin kişiye ödenecek tazminat için d&oum

Fukuşima’nın maliyeti 7,4 milyar dolar
Paylaş

Japonya’da yaşanan deprem sonrası büyük zarar gören Fukushima nükleer santralinin sahibi şirketin açıkladığı 7,4 milyar dolarlık zarara, felaketin kurbanlarına yapılan para yardımının da dahil olduğu da açıklandı.

Şirket kaza sonrasında, bölgeyi terk etmek zorunda kalan seksen bin kişiye ödenecek tazminat için dört yüz milyar yenlik fon oluşturmuştu. Şirketin açıkladığı zarar miktarının son çeyreği kapsamadığı ve yıllık tahminin şu an için yapılamadığı bildirilirken, tahminler Tepco'nun zarara uğrayan yerli üreticilere ödemesi gereken tazminatın 130 milyar doları bulabileceği yönünde.

Deprem ve tsunami sonrasında yaşanan nükleer sızıntı başta tarım ve balıkçılık alanları olmak üzere yerel ekonomiye büyük zarar verdi.

Mantar, yeşil çay ve büyük baş hayvanların yem olarak kullandığı otlakların nükleer sızıntıdan etkilenmesi sebebiyle oluşan maddi zararın da Tepco tarafından karşılanması ihtimali gündemde.

Geçen hafta Japon parlamentosunda onaylanan kazazedelere yardım planı kapsamında Tepco'ya destek olunması kararına varmıştı.

Şirketten yapılan açıklamada, tazminat taleplerinin Eylül ayında kabul edileceği ve ödemelerin Ekim ayında yapılabileceği bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye ABD’nin emir eri mi?

SONRAKİ HABER

Suni, sanal bir dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...