09 Haziran 2015 11:09

TTB: Hastane müdürü, doktoru ölümle tehdit etti

TTB, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay’ın, silah taşıyan Hastane Müdürü Hüsnü Aktaş’ın fiziki ve sözlü şiddetine maruz kalarak, ölümle tehdit edildiğini belirtti. (FOTOĞRAF: ARŞİV)

Paylaş

TTB, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay’ın, silah taşıyan Hastane Müdürü Hüsnü Aktaş’ın fiziki ve sözlü şiddetine maruz kalarak, ölümle tehdit edildiğini belirtti.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Meslektaşımızın yakasını tutarak hakaret eden Müdür Aktaş, meslektaşımızı öldürmekle de tehdit etmiştir. Hastane çalışanları tarafından silah taşıdığı bilinen müdürün bu saldırgan tavrı hastanede korku ve paniğe neden olmuştur” denildi.

Açıklamada, “Tıbbi sekreterler, hemşire ve yardımcı sağlık personelleri taşeron firmalarda ucuz iş gücü olarak çalıştırılırken, hekimler yoğun iş yükü ve şiddet riski altında hasta bakmaya çabalarken, sağlıkçıların gerçek sorunları ile ilgilenmeyen yöneticilerin sağlık emekçilerine böyle saldırılarda bulunması kabul edilemez” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Can kurtardığımız hastanelerimizde, yöneticilerin silah taşıması ve bu yöneticilerden birinin Dr. Halil Hüseyin Çağatay’a şiddet uygulaması tüm Türkiye’den hekimlerin tepkisini çekmiştir. Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Hastane Başhekimliği vakit kaybetmeden saldırgan Hastane Müdürü Aktaş’ı görevden almalıdır.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgecan Aslan'ın katil zanlısının boşanma davası görüldü

SONRAKİ HABER

YSK, geçici seçim sonuçlarını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa