09 Haziran 2015 11:04

Özgecan Aslan'ın katil zanlısının boşanma davası görüldü

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katil zanlısı Suphi Altındöken’in eşi Neslihan Altındöken’in açtığı boşanma davasının ilk duruşması Adana 1. Aile Mahkemesi’nde görüldü.

Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katil zanlısı Suphi Altındöken’in eşi Neslihan Altındöken’in açtığı boşanma davasının ilk duruşması Adana 1. Aile Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya taraflardan kimse katılmazken, telefonda ‘Salı günkü davadan çekileceksin. Eğer çekilmezsen sonun Özgecan gibi olur” tehdidi alan davacı Neslihan Altındöken’ın avukatı Ebru Çatıkkaş hazır bulundu.

Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatlar da davayı yakından izledi. Mahkemede dava dilekçesindeki ifadelerini tekrarlayan Çatıkkaş, “Davamız davalı eşin kusurlu davranışlarıyla evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına dayalı boşanma davasıdır. Müşterek çocuğun velayetini talep ediyoruz. Bu aşamada herhangi bir nafaka, maddi ve manevi tazminat talebimiz yoktur. Tarafların bir araya gelmeleri veya anlaşmalı boşanma yapmaları mümkün değildir. Delillerimizin toplanmasını talep ediyoruz.” dedi. Mahkeme davalı Suphi Altındöken’e duruşma gününü bildirir davetiye çıkarılması ve tanıkların dinlenmesine karar verilip, 7 Temmuz 2015’e ertelendi.

Duruşma sonrası aynı zamanda Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı olan Ebru Çatıkkaş ve üyeleri basın toplantısı düzenledi. Çatıkkaş, “Amacımız bu evliliği sonlandırmak ve Neslihan’ın yanında durmaktır. Sonuna kadar davanın takipçisi olacağız.” dedi.

Aldığı tehditler konusunda Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gerekli çalışmaların başlatıldığını dile getiren Çatıkkaş, “Başsavcımız ve ilgili savcımız bu hususun üzerinde hassasiyetle duruyor. Gerekli yazışmalar devam ediyor. Kısa sürede bunlar sonuçlanacak diye bekliyoruz. Neslihan’ın bu cinayete herhangi bir şekilde elinin değdiğine inansaydık, bu dosyayı almazdık. Biz onun mağdur olduğuna inanıyoruz. Onun için yanında duruyoruz.” diye konuştu. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

16 Kürt siyasetçiye 149 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

TTB: Hastane müdürü, doktoru ölümle tehdit etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...