09 Haziran 2015 09:17

Aileler cenazeler için Cizîre Kantonu'na gitti

Cizîre Kantonu'nda farklı tarihlerde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 10 YPG, YPJ ve BÖG savaşçısının cenazesini almak üzere aileler ve MEYA-DER yöneticileri Cizîre Kantonu'na geçti.

Paylaş

Rojava'nın Cizîre Kantonu'nda IŞİD'le yaşanan çatışmada 2 Haziran'da Girê Spi bölgesinde yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçısı Mahir Arpaçay (Turan Arda), 6 Haziran'da Serekaniyê'ye bağlı Camos köyünde yaşamını yitiren YPG'li Veysel Elverdi (Diyar Piran), 4 Haziran'da Serekaniyê'ye bağlı Bedii köyünde yaşamlarını yitiren YPG savaşçıları Veysi Kaplan (Andok Dara), İlhan Dağhan (Kurtay Kendal), 26 Mayıs'ta Serekaniyê'ye bağlı Mebrûka'da yaşamını yitiren YPG'li İsa Cesur (Şoreş Gabar), 31 Mayıs günü Serekaniyê'de yaşamını yitiren YPG'li Fuat Turan (Adil Şirnex) ve YPJ savaşçısı Saliha Sert (Zelal Amanos), 6 Ekim 2014 tarihinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Evdal Tok (Rûbar Bêkes) ile farklı tarihlerde yaşamalarını yitiren YPG'liler Musatafa Cirek (Axin Ruha), Beyttulah Özkan'ın (Çekdar) kimlik bilgilerinin açıklanması ardından aileler, cenazeleri almak için Şırnak'ın Silopi ilçesine geldi.

Sabah erken saatlerde, cenazeleri teslim almak için aileler ve MEYA-DER yöneticileri Federal Kürdistan Bölgesi üzerinden Cizîre Kantonu'na geçti. MEYA-DER Diyarbakır, Silopi ve Cizre yöneticileri ile ailelerinin yanı sıra yüzlerce kişi de cenazeleri karşılamak üzere MEYA-DER şube binasında bekleyişe geçti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs kutlamak isteyen 49 kişi ağır cezalık

SONRAKİ HABER

CHP'li Altıok'tan Akdoğan'a tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...