09 Haziran 2015 06:52

14 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan 10kişi tutuklandı

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 31 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 kişi de aranıyor.

Paylaş

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde polisin yaptığı operasyonda 14 yaşındaki G.S.Ç. ile cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen 31 kişi gözaltına alınırken, aralarında bir siyasi partinin ilçe başkanı Vedat Y.'nin de bulunduğu 10 kişi tutuklandı, diğerlerinin tutuksuz yargılanması kararlaştırıldı, 9 kişi de aranıyor.

Atatürk Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi G.S.Ç., iddiaya göre okuldaki bir arkadaşına erkeklerle ilişkiye girdiğini söyledi. Küçük kızın arkadaşı, durumu okul müdürüne anlatınca poliste ifadesi alınan G.S.Ç, bir süre önce tanıştığı siyasi parti ilçe başkanı Vedat Y.'nin kendisini bir pansiyona götürüp zorla cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Küçük kız, daha sonra Vedat Y. ile ilçede aralarında öğrencilerin de bulunduğu bazı erkeklerle de para karşılığında ilişkiye girdiğini, İ.Ş. ve N.R.'nin de kendisine fuhuş yaptırmak istediğini anlattı.

Bu ifadelerin ardından polis, dün yaptığı bir operasyonla 25 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'si Cumhuriyet Savcısı tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 18'i tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bunlardan Vedat Y., İ.Ş. ve N.R.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanırken, 8'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

9 KİŞİ ARANIYOR

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis, kentte bu sabah saatlerinde de ikinci bir operasyon düzenleyerek 6 kişiyi gözaltına aldı. Küçük yaşta kızla cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 9 kişinin daha aynı suçlama ile arandığı bildirildi.

KORUMA ALTINA ALINDI

G.S.Ç.'nin Avluk Köyü'nden taşımalı eğitim sistemi ile ilçe merkezine gelip giderken bir süre önce köydeki ailesine bir arkadaşının evinde kalacağını söylediği anlaşıldı.   İfadesinin ardından devlet korumasına alınan G.S.C. Adana Oğuz Kağan Köksal Bakım ve Rehabilite Merkezi'ne yerleştirilerek psikolojik tedavisine başlandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

YPG, Siluk'a 6 km uzaklıkta

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Halk, Erdoğan'a kırmızı kart gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...