09 Haziran 2015 05:41

Civan Arslan'ı binler defnetti

Diyarbakır'da HDP'nin mitingine düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Civan Arslan'ın cenazesi, Bismil'de binlerce kişi tarafından düzenlenen törenle toprağa verildi.

Paylaş

Diyarbakır'da HDP'nin İstasyon Meydanı'ndaki mitingine yönelik bombalı saldırı sonucunda yaralanan ve tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Yoğum Bakım Ünitesi'nde dün yaşamını yitiren Civan Arslan'ın (17) cenazesi Bismil'in Sarıtoprak (Hola) Mahallesi'nde toprağa verildi.

HDP, DBP il ve ilçe yöneticileri, HDP Diyarbakır milletvekilleri, MEYA-DER temsilcileri, Bismil Belediye eşbaşkanları ve binlerce yurttaş tarafından hastaneden alınan Aslan'ın cenazesi yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Bismil'in Sarıtoprak Mahallesi'ne getirildi.

Köy girişinde cenaze aracından alınan Arslan'ın cenazesi omuzlara alınarak "Şehid namirin" ve "Katil Erdoğan" sloganları eşliğinde köy mezarlığına taşındı.

Defin işleminin ardından konuşan MEYA-DER Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Mehmet Yaşar, egemen güçlerin Kürt halkının iradesini kırmak için her türlü yola başvurduğunu dile getirerek, "Ancak Kürt halkı mitingleriyle ve yürüyüşleriyle bu duruma razı olmadığını her zaman göstermiştir. O meydanda toplanan halkımız demokratik talepler ve özgür bir yaşam için oradaydı. Seçim barajlarını yıkmak için orada toplanan yüzbinler bugün o barajları yıktılar. Kürt halkı şehitleri sayesinde kazanmıştır" diye konuştu.

DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ise Kürt halkının duruşu ve cesareti sayesinde katliamın boşa çıkartıldığını söyledi.

Arslan için Bağlar ilçesi Badıka Yasevi'nde taziye kurulacak. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'uzlaşı', 'koalisyon', 'istikrar' mesajları

SONRAKİ HABER

Anket şirketleri çuvalladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...