09 Haziran 2015 05:28

Gazetelerde 'uzlaşı', 'koalisyon', 'istikrar' mesajları

Seçim sonrası oy oranları ve milletvekili rakamları netleşirken gazetelerde bugün ‘uzlaşı’, ‘koalisyon’, ‘istikrar’ çağrıları var.

Paylaş

Seçim sonrası oy oranları ve milletvekili rakamları netleşirken gazetelerde bugün ‘uzlaşı’, ‘koalisyon’, ‘istikrar’ çağrıları var.

Doğan Medya’nın amiral gemisi Hürriyet, sürmanşetinde ‘ İş dünyasından uzlaşı çağrısı’ derken manşetini ise ‘Davutoğlu’nun zor seçimi’ başlıklı Deniz Zeyrek haberinden kurdu. Haberde Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon formülüne uzak durmadığı belirtildi. Aynı medya grubundan Posta da Kemal Kılıçdaroğlu’na atıf yaparak ‘Şimdi uzlaşma zamanı’ manşetini attı.

Cumhuriyet, Kılıçdaroğlu’nu manşete çekerek ‘CHP, ben varım dedi’ manşetiyle çıktı. Demirtaş’ın “Koalisyondan korkmayın” sözleri de kendisine göbekte yer buldu.

Gülen Cemaati’nin gazetesi Zaman, ‘İş dünyası uzlaşma istedi’ manşetini attı, bir başka haberinde ise ‘AKP yenilgiyi tartışıyor’ dedi.

ERDOĞAN&AKP MEDYASI NE DİYOR?

Erdoğan ve AKP’nin kontrolündeki medyanın önde gelen gazetelerinden Sabah, ‘AK Parti koalisyona kapıyı kapatmıyor’ diyerek partinin 3 kırmızı çizgisi olduğunu yazdı: “1-Paralel’e taviz yok. 2-Çözüm iradesi sürecek. 3-Erdoğan’ın meşruiyeti sorgulanmayacak.”

AKP medyasının uzun süredir devam ettirdiği saldırgan tonda geri adım hissedilirken, Yeni Şafak ve Akşam, Erdoğan’ın sözlerini manşete taşıdı: “İstikrar ve güven esastır.” Star da manşetini Erdoğan’dan kuranlar arasında. Star’ın manşetinde ‘Sorumluluk çağrısı’ denildi.

Türkiye Gazetesinde ‘Koalisyon piyasaları salladı’ manşeti atılırken Yeni Akit’e göre ise “Haçlı-Siyonist ittifakı kazandı”. Akit, “İslam aleminde hüzün” manşetini attı. 1. sayfada ‘İş dünyası endişeli’ haberi sürmanşete çekilirken Erdoğan ve Davutoğlu’nun açıklamaları yer aldı.

‘UZLAŞI’ VURGUSU

Milliyet, AKP ve CHP’nin seçim değerlendirmelerini ön plana çıkardı. ‘Davutoğlu önce koalisyon hükümeti kurmayı deneyecek. Sonuç alamazsa erken seçim diyecek’ denilen haberde Kılıçdaroğlu’nun ise ‘Halk bize uzlaşın dedi’ cümlesi başlığa çekildi.

Vatan, ‘İlk sınav mecliste’ manşetiyle “4 parti ilk uzlaşı sınavını mecliste verecek” dedi. Manşetin hemen altındaysa Selahattin Demirtaş’ın “Koalisyondan korkmayın” sözlerine geniş yer verdi. Habertürk, seçmenin uzlaşı mesajı verdiğini söyleyerek ‘Buyurun masaya’ manşetiyle çıktı.

‘ERDOĞANSIZ TÜRKİYE, AKP’SİZ HÜKÜMET’

Aydınlık, ‘Bölücü koalisyon için düğmeye basıldı’ manşetini attı. Sözcü, “Halk muhalefet partilerinden bunu istiyor: Hükümeti kurun, hesabı sorun’ dedi. Yurt ise ‘Erdoğansız Türkiye, AKP’siz hükümet’ manşetiyle çıktı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Sahte polis'ten polise saldırı

SONRAKİ HABER

Civan Arslan'ı binler defnetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...