08 Haziran 2015 13:04

MERS’ten ölenlerin sayısı 6 oldu

Güney Kore’de ilk tespit edildiği 20 Mayıs’tan itibaren Ortadoğu Solunum Yetmezliği Sendromu (MERS) nedeniyle ölenlerin sayısının 6’ya yükseldiği bildirildi.

Paylaş

Güney Kore’de ilk tespit edildiği 20 Mayıs’tan itibaren Ortadoğu Solunum Yetmezliği Sendromu (MERS) nedeniyle ölenlerin sayısının 6’ya yükseldiği bildirildi. Başkent Seul’de yayılmaya devam eden MERS virüsüne ilk kez bir genç yakalandı.
Virüse yakalandığı bildirilen 16 yaşındaki gencin, 27 Mayıs’ta başka bir hastalık nedeniyle Samsung Seul Hastanesi’ne yatırıldığı, daha sonra ise kendisinde MERS virüsünün belirtilerinin tespit edildiği bildirildi.

24 HASTANEDE VİRÜS TESPİTİ

Hükümet, halkın baskısı üzerine MERS virüsü hastalarının bulunduğu hastanelerin isimlerini açıklamıştı. Samsung Seul Hastanesi’nin, MERS virüsü nedeniyle ölen veya bu hastalığa yakalananların bulunduğu 24 hastaneden biri olduğu biliniyor.
Öte yandan önceki gün, Eğitim Bakanlığının, başkent Seul’ün zengin Gangnam ve Seocho bölgelerindeki tüm kreş ve ilkokullarının Çarşamba gününe kadar dersleri iptal etmesine karar vermesiyle, yaklaşık 54 bin çocuğun okula gitmediği bildirildi.

1500’DEN FAZLA KİŞİ KARANTİNADA

Güney Kore’de 20 Mayıs’ta patlak veren MERS virüsü nedeniyle, şimdiye kadar 87 kişinin virüse yakalandığı, 1500’den fazla kişinin karantinaya alındığı ve 6 kişinin hayatını kaybettiği biliniyor. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da Taliban'la çatışma: 26 ölü

SONRAKİ HABER

G7: Rusya’ya yönelik yaptırımlar sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...