08 Haziran 2015 11:47

Diyarbakırlılar saldırının yapıldığı yeri anıta dönüştürdü

Paylaş

Diyarbakır'da gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından İstasyon Meydanı, acının zafere dönüştürüldüğü bir mekan olarak kent hafızasına kazındı. 3 kişinin yaşamını yitirdiği meydana günlerdir akın eden Diyarbakırlılar, saldırının gerçekleştiği yeri çiçeklerle bezeyerek doğal bir anıta dönüştürdü. 

DAĞKAPI MEYDANI, KOŞUYOLU PARKI, İSTASYON MEYDANI ...

Kentte Kürt direniş tarihinin ilk çıkışlarından birini gerçekleştiren Şeyh Sait ve arkadaşlarının idam edildikleri yer olan Şeyh Sait Meydanı (Dağkapı Meydanı), çoğu çocuk 10 kişinin yaşamını yitirdiği 2006 yılında yapılan bombalı saldırının yaşandığı Koşuyolu Parkı gibi birçok mekan, kentin canlı hafızası olarak yaşıyor. Son günlerde bu mekanlara İstasyon Meydanı da eklendi. 5 Haziran'da HDP'nin mitingine yönelik iki bombalı saldırının gerçekleştiği meydanda, 3 kişi yaşamını yitirirken 16'sı ağır olmak üzere 402 yurttaş yaralandı. Yaralanan çok sayıda yurttaş patlama sırasında kol ve bacaklarını kaybetti. 

HALK DOĞAL BİR ANITA DÖNÜŞTÜRDÜ 

İşte tam bu saatten sonra patlamanın gerçekleştiği bu nokta da Diyarbakır'ın hafızasına kazındı. 4 gündür halkın her gün ziyaret ettiği alan, şimdiden doğal bir anıta dönüştü. Yolu bu noktadan geçen herkes meydanda durarak burada yaşamını yitirenleri anmaya başladı. Seçim zaferinin kazanılmasıyla yapılan kutlamalar öncesinde de binlerce yurttaş ilk olarak alana akıp, yaşamını yitirenleri andı. Bu ziyaretlerde yurttaşlar patlamanın yapıldığı alanı bayraklarla ve çiçeklerle süsledi. 

5 Haziran'da yaşadığı büyük saldırıya, inanılmaz bir soğukkanlılık ve dirayetle cevap veren Diyarbakır, hem 7 Haziran seçimlerinde yaşanan tarihi zafere yol açtı, hem de tarihsel hafızasına yeni bir mekan ekledi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

HÜDA PAR sıfır çekti

SONRAKİ HABER

Bingöl’de katledilen Hamdullah Öğe’nin köyü, ‘HDP’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...