09 Ağustos 2011 10:42

Bilgi'de sendikalı akademisyenlere yönelik tenkisat

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde çalışanlarla başlayan tenkisat, akademisyenlerle devam ediyor. Üniversitede aralarında Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu ve Doç. Dr. Semra Somersan'ın da bulunduğu 27 akademisyenin sözleşmesi yenilenmedi.Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde sendikaya üye olan çalışanların işten &cce

Bilgi'de sendikalı akademisyenlere yönelik tenkisat
Paylaş

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde çalışanlarla başlayan tenkisat, akademisyenlerle devam ediyor. Üniversitede aralarında Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu ve Doç. Dr. Semra Somersan'ın da bulunduğu 27 akademisyenin sözleşmesi yenilenmedi.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde sendikaya üye olan çalışanların işten çıkarılması ile sık sık gündeme gelen İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde tenkisat, 27 akademisyenle devam etti. Tenkisatın üniversitedeki bazı bölümlerin kapatılması, bazı bölümlerin ise ders sayısının azaltılması nedeniyle aralarında Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu ve Doç. Dr. Semra Somersan'ın da bulunduğu 27 akademisyenin sözleşmesi yenilenmedi. Konuya ilişkin Sendikalı Bilgi Üniversitesi Çalışanları adına yapılan yazılı açıklamada, işten çıkarmaların üniversite tanıtım günlerine denk gelmesine vurgu yapılarak, "Bu kıyımın tanıtım döneminde yapılmış olması, Bilgi Üniversitesi'ne hakim olan zihniyetin artık, alenen, 'öğrenci' değil, 'müşteri' çekmeye çalıştığını, bunun için de eğitim kadrosunun akademik kalitesine değil, pop kültür ürünü içeriksiz pazarlama stratejilerine ve reklam kampanyalarına güvendiğini tüm çıplaklığı ile ortaya koydu" denildi.

Açıklamada, işten çıkartılan akademik personelin hepsinin sendikalı olduğunun da altı çizildi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TÜPRAG Özel İdaresi!

SONRAKİ HABER

Bebeklerini kaybeden kadınlara tazminat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...