07 Haziran 2015 16:52

Önder: Savaşa karşı barışın sonuçlarıdır

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezinde açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder “Esas açıklamayı eş genel başkanlarımız yapacaktır” dedi.

HDP Genel Merkezinde seçim sonuçları büyük bir heyecanla takip edilirken alkışlar ve zılgıtlar genel merkez binasından yükseldi. Alkışlarla salona gelen Sırrı Süreyya Önder, aldıkları oy oranıyla yaklaşık 80 milletvekilinin Meclise gireceğini söyledi. “Bu sonuçlar hoyratlığa karşı demokrasinin, zulem karşı özgürlüğün, şımarıklığa karşı tevazunun, savaşa karşı barışın sonuçlarıdır” diyen Önder, sonuçların Türkiye'ye, Türkiye halklarına hayırlı olmasını diledi. 

Bütün yurttaşlardan iki istekleri olduğunu bildiren Önder, bugün kutlama yapılmamasını istediklerini belirtti. Yaşanılacak provokasyonlara karşı tedbirli olunması için bugün kutlama yapılmaması gerektiğini ifade eden Önder, “Bu halkımızdan, seçmenlerimizden en önemli ricamızdır. Diğeri ise il ve ilçe seçim kurullarını hiçbir görevlinin terk etmemesidir” şeklinde konuştu.

'EMANET OYLARI UNUTMAYACAĞIZ'

sonuçların, barışa, özgürlüğe, adalete ve demokrasiye hizmet etmesini dileyen Önder son olarak şunları söyledi: " Bizim aldığımız oyda, bize emanet edilen oylar olduğunu biliyoruz ve hiç aklımızda çıkartmayacağız. Emanet oy verin bütün yurttaşlara da bunun teminatını veriyoruz dedi.  (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Karşıyaka'da AKP'liler CHP'li avukatı darbetti

SONRAKİ HABER

Sosyal medyada HDP rüzgarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...