07 Haziran 2015 13:03

Boykotçu köy boykot kararından vazgeçti

Paylaş

Eleşkirt'in Hürriyet (Kole) köyünde seçimi boykot etme kararı alan yurttaşlar, Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık'ın köye gelmesiyle sandık başına gitti.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi Hürriyet (Kole) köyünde, yaşadıkları arazi sorunundan dolayı seçimi boykot etme kararı alan yurttaşlar, Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık'ın köye gelmesi üzerine boykottan vazgeçerek, sandık başına gitti. Boykot kararı alan Kula köyüne gelen Sakık, yurttaşların sorunlarını dinleyerek, en kısa sürede çözüm bulmak için çaba harcayacaklarının sözünü verdi. Bunun üzerine 200 seçmeni olan köy boykot kararından vazgeçerek, sandık başına gitti.

OYUNU KULLANMAYA SEDYEDE GELDİ

Hakkari'de ise Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yurttaşlar oy kullanmak için sandık başına gelmeye devam ediyor. Kalp yetmezliği nedeniyle hastanede tedavi gören 65 yaşındaki Gulandar Özkan, sedye ile Bağlar Mahallesi'nde bulunan Haci Salih Şen İlköğretim Okulu'na getirilerek, oy kullandı. Konuşmakta zorluk çeken annelerini hastaneye getiren Özkan'ın çocukları, "Annem barış ve kardeşlik için oyunu kullanmaya geldi. Herkesin sandık başına gelip oy kullanması gerekiyor" diyerek, oy kullanan annelerini yeniden slogan ve alkışlar eşliğinde hastaneye götürdü.

 

ÖNCEKİ HABER

Fuat Avni'nin listesindeki sandık başkanı görevden alındı

SONRAKİ HABER

Hür Dava Partililer yurttaşlara saldırdı: 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...